Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

3 simpele Visgerechten voor een smakelijke Kerst

Kerst draait om samen genieten en wat is er beter dan genieten met een tafel vol smakelijke gerechten?  Met deze 3 recepten, gemaakt met de meestr populaire vis die we op Onlinevis.nl verkopen, zet je zonder moeite iets bijzonders op tafel. Of je nu gaat voor zalm, zeewolf of hollandse garnalen, succes is gegarandeerd!

1. Zalmfilet uit de oven met citroen en dille

Zalm is een echte publiekslieveling, en met deze ovenbereiding laat je de natuurlijke vette smaak mooi schitteren.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 zalmfilets
  • 1 citroen (in plakjes)
  • Verse dille
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de zalmfilets op een ovensschaal, met huid naar beneden.
  • Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • Leg op elke filet een plakje citroen en een takje dille.
  • Bak de zalm 15-20 minuten in de oven, tot hij net gaar is.
  • Tip: Serveer met geroosterde groenten of aardappelpuree.

2. Zeewolffilet met romige mosterdsaus

Zacht, sappig en met een saus die binnen 10 minuten klaar is. Zeewolf is een vis met een stevige structuur die perfectg past bij kerstelijke smaken.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 zeewolffilet
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 sjalot (fijngesneden)
  • RoomBoter
  • Zout en peper

Bereiding:

  • Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en bak de zeewolffilet op middelhoog vuur in maximaal 4 minuten per kant goudbruin (afhankelijk van de dikte van de filet!)
  • Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie
  • Fruit in dezelfde pan de sjalot glazig.
  • Voeg de slagroom en mosterd toe, roer goed en laat 3 minuten zachtjes inkoken.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk over de zeewolf.
  • Tip: Combineer met gebakken krieltjes en sperziebonen.

3. Garnalencocktail in een feestelijk glaasje

Een klassieker die nooit uit de mode raakt. Deze garnalencocktail is fris, zoetziltig, romig en snel klaar.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g Hollandse garnalen
  • 100 g sla (ijsbergsla of veldsla)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 theelepel citroensap
  • Paprikapoeder
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Meng de mayonaise, ketchup, citroensap en een snufje paprikapoeder tot een romige saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de sla over vier feestelijke glaasjes of schaaltjes.
  • Leg de garnalen erop en schep een flinke lepel saus erover.
  • Garneer met een takje peterselie of een partje citroen.
  • Tip: Voeg avocado of mango toe voor een extra twist. Of doe een scheutje whisky door de saus (niet te veel!)
     
    Met deze drie gerechten maak je van jouw kerstmenu eenvoudig een culinaire hit. Alle ingrediënten zijn eenvoudig te bestellen op Onlinevis.nl. Met deze smakelijke doch simpele recepten kun jij meer tijd doorbrengen met je gasten en je ben ook minder tijd kwijt aan boodschappen doen ;) Fijne feestdagen en smakelijk eten!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?