Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Wat is het MSC keurmerk

Duurzaamheid

Wat betekent het?

Om ervoor te zorgen dat we nog generaties lang kunnen genieten van de heerlijke smaak van vis, is het belangrijk om verantwoord met de visserij om te gaan. Een woord wat bij dit thema vaak valt is duurzaamheid. Hierbij is het niet alleen van belang om duurzaam om te gaan met het vissersberoep, maar ook met onze planeet. Door hier duurzaam mee om te gaan, zorgen we er namelijk voor dat de visstanden gezond blijven, dit mooie beroep behouden blijft en dat iedereen nog generaties lang van vis kan genieten!

Bij Onlinevis.nl vinden we het belangrijk om duurzaam om te gaan met zowel mens, dier als milieu. Daarom zijn wij constant bezig om de processen binnen ons bedrijf te verbeteren met het oog op duurzaam verantwoord ondernemen. Alleen hoe ziet dat duurzaam verantwoord ondernemen binnen ons bedrijf eruit?

Wat is het MSC keurmerk

Verantwoord ondernemen

Binnen een organisatie is het doel uiteindelijk om winst te maken en er zijn heel veel opvattingen over om dit te bereiken. Maar om dit duurzaam te doen richt Onlinevis.nl zich op verantwoord ondernemen. Hierbij richten wij ons op activiteiten waarbij we ook waarde toevoegen aan mens, dier en milieu.

Een voorbeeld hiervan is dat heel veel producten van ons nog pure ambacht zijn. Wij werken namelijk samen met verschillende partijen voor onze vis waarbij het ambacht voorop staat. Zo wordt de vis met de hand gefileerd en geportioneerd. Daarnaast wordt onze vis ambachtelijk gerookt. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van machinale rookovens.

Een andere manier waarop wij verantwoord proberen te ondernemen is door gebruik te maken van groene energiebronnen. Zo wordt bij onze partners voor de gerookte vis gebruik gemaakt van hout wat op een verantwoorde manier gekapt en bewerkt is. Daarnaast gebruiken wij groene stroom binnen ons bedrijf voor onze elektrisch aangedreven machines.

Al die keurmerken

Omdat we zelf veel bezig zijn met duurzaam verantwoord ondernemen, is het ook belangrijk dat we weten wat de herkomst is van onze producten. Er is namelijk weldegelijk verschil tussen verantwoorde en onverantwoorde vis. Om duurzaam verantwoorde vis aan te duiden zijn er verschillende keurmerken in het leven geroepen om het de consument makkelijker te maken om verantwoorde keuzes te maken. Alleen wat betekenen al die keurmerken?

Het MSC keurmerk

Als eerste hebben we het donkerblauwe keurmerk van het Marine Stewardship Council. Dit is namelijk het MSC keurmerk voor duurzaam wild gevangen vis. Visproducten die het MSC keurmerk hebben zijn afkomstig uit duurzame visvangst. Zo worden er geen vangstmethoden gebruikt die schadelijk zijn voor het ecosysteem en worden er quota gehanteerd zodat de visbestanden behouden blijven. Wil je meer over het MSC keurmerk weten? Klik dan hier!

Het ASC keurmerk

Naast het MSC keurmerk voor wilde vis, is er ook een keurmerk voor gekweekte vis. Dit is het groene ASC keurmerk van het Aquaculture Stewardship Council. Er zijn verschillende soorten vis en schaal- en schelpdieren die dit keurmerk dragen zoals bijvoorbeeld zalm en mosselen. Door producten te kopen die het ASC keurkerk hebben, draag je bij aan schonere, gezondere en veiligere gekweekte vis en draag je bij aan het behoud en herstel van de wilde populaties vis. Wil je meer weten over het ASC keurmerk? Klik dan hier!

Het ESF keurmerk

Als laatste is er ook nog een apart keurmerk voor producten van paling. Dat is namelijk het ESF keurmerk. Het ESF keurmerk is van een organisatie genaamd het Eel Stewardship Fund. Deze organisatie zet zich in voor het herstel van de palingpopulatie waarbij we kunnen blijven genieten van de heerlijke smaak van gerookte paling. Wanneer je paling koopt dat het ESF keurmerk draagt, weet je dat de paling afkomstig is van duurzame visserij of verantwoorde aquacultuur. Daarnaast gaat een gedeelte van het aankoopgedrag naar het Eel Stewardship Fund. Met dit geld financiert de organisatie verschillende projecten met als doel weer een gezonde palingpopulatie in Europa. Wil je meer weten over het ESF keurmerk? Klik dan hier!

Bij Onlinevis.nl streven wij ernaar om uitsluitend met producten te werken die één van de keurmerken draagt om zo een gezonde visstand te garanderen. Hierdoor kunnen we blijven genieten van de heerlijke smaak van vis!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?