Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Wat is het MSC keurmerk?

Op sommige visproducten in de supermarkten vind je soms een blauwe sticker met daarop het MSC keurmerk. Misschien heb wel eens van het MSC keurmerk gehoord en waar het voor staat of misschien nog niet. Daarom volgt in dit artikel wat het MSC keurmerk is en waarom het belangrijk is om visproducten te kopen die het keurmerk dragen.

Het MSC keurmerk (Marine Stewardship Council) is van een internationale non-profit organisatie die zich inzet voor duurzame visvangst en de bescherming van de wereldwijde visbestanden. Met het MSC keurmerk krijg je als consument de garantie dat de vis die je koopt, afkomstig is van een duurzame visvangst. Zo zijn de vangstmethoden die worden gebruikt, niet schadelijk voor het ecosysteem en worden er quota gehanteerd waardoor de visbestanden behouden blijven.

Duurzaamheidscriteria van MSC

Het MSC keurmerk wordt alleen toegekend aan visbedrijven die aan strenge duurzaamheidscriteria voldoen. Deze criteria zijn vastgelegd in de MSC normen voor duurzame visvangst en worden iedere 5 jaar herzien en waar nodig aangepast. De normen omvatten onder andere het beheersen van de visserij opbrengsten waardoor de visbestanden op de lange termijn behouden blijven. Daarnaast hebben de normen betrekking tot het minimaliseren van de impact van de visserij op het mariene ecosysteem zoals bijvoorbeeld diervriendelijke vangstmethoden. Het naleven van nationale en internationale wetten en regelgeving vallen ook onder de MSC normen.

Hoe is het MSC keurmerk te herkennen?

Het MSC keurmerk is te herkennen aan het blauw witte logo wat te vinden is op allerlei verpakkingen, etiketten en in winkels die visproducten verkopen die voldoen aan de MSC normen. Het keurmerk is een wereldwijd erkend symbool voor duurzame visvangst. Hiermee kunnen consumenten duurzame visproducten herkennen en daardoor een betere keuze maken.

Bij Onlinevis.nl werken we zoveel mogelijk met visbedrijven die voldoen aan de MSC normen. Door zo veel mogelijk te werken met vis die op een duurzame manier gevangen is, kunnen we garanderen dat de visbestanden gezond blijven en kunnen we met z’n allen veel langer genieten van de heerlijke smaak van vis! Enkele voorbeelden van vis uit ons assortiment die het MSC keurmerk dragen zijn onze roodbaarsfilet en onze makreel.

Bestel hier uw verse vis! 

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?