Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Waar staat het ESF keurmerk voor?

Gerookte paling is natuurlijk verschrikkelijk lekker. Alleen een tijd geleden is nogal vaak in het nieuws geweest dat het niet zo goed gaat met de palingpopulatie in Europa. Maar gelukkig zijn er een aantal organisaties die zich inzetten voor het herstel van de palingpopulatie en daardoor gaat het steeds beter met de paling in onder andere Nederland. Een van die organisaties is het Eel Stewardship Association. Dit is de organisatie achter het ESF keurmerk.

Het Eel Stewardship Fund (ESF) is opgericht door een organisatie die zich inzet voor de duurzame visserij op de Europese paling. Het ESF is opgericht door de Europese palingsector (Eel Stewardship Association) met als doel om bij te dragen aan het herstel van de palingpopulatie in Europa. Daarnaast helpt het ESF de bedrijven binnen de sector om te voldoen aan de duurzaamheidseisen die zijn gesteld door de Europese Unie. 

Waar richt het ESF zich op?

De organisatie achter het ESF werkt aan verschillende projecten om er zo voor te zorgen dat de Europese paling weer een gezonde populatie heeft. Hierbij richt het ESF zich op allerlei aspecten. Zo financiert het ESF onderzoek naar de biologie en ecologie van de Europese paling. Hiermee krijgen we een beter beeld van het dier, de populatie en de impact van de visserij. Daarnaast ondersteunt het ESF het monitoren van de gezondheid van de populatie. Hierdoor kan er tijdig aan de bel worden getrokken wanneer er problemen worden geconstateerd. 

Andere aspecten waar het ESF zich op richt hebben betrekking tot het verduurzamen van de palingsector. Een van die aspecten is het ontwikkelen van bijvoorbeeld duurzame vangstmethoden. Zo wordt de vangst van te kleine paling en bijvangst geminimaliseerd. Daarnaast ondersteunt de organisatie bedrijven in de sector bij het implementeren van duurzame visserijpraktijken en bij het verkrijgen van het ESF keurmerk. Onder deze praktijken vallen jonge glasaal voor de kust van Nederland vangen en weer uitzetten in de Nederlandse binnenwateren zodat de glasaal kan opgroeien. Een ander onderdeel van deze praktijken is juist de volwassen paling vangen in de Nederlandse binnenwateren en weer uitzetten voorbij allerlei obstakels zoals dijken en gemalen zodat ze weer de zee in kunnen trekken om te paaien. Dit laatste is het zogeheten Paling Over de Dijk project. 

Hoe draagt u bij aan een gezonde palingpopulatie?

Wanneer bedrijven in de palingsector voldoen aan bepaalde eisen, mogen zij hun palingproducten verkopen met het ESF keurmerk erop. Alleen wat merkt u daar als consument van? Nou eigenlijk niet heel veel. Maar wanneer u palingproducten koopt met het ESF keurmerk draagt u wel bij aan het in stand houden en herstel van de palingpopulatie in Europa. Van ieder verkocht product draagt het bedrijf namelijk een gedeelte van het bedrag af aan de organisatie achter ESF. Met dit geld financiert het Eel Stewardship Association de verschillende projecten met als doel weer een gezonde palingpopulatie in Europa! En met ieder gekocht product draagt u daar dus aan bij.

Onze palingproducten bij Onlinevis.nl dragen het ESF keurmerk en dit is te herkennen aan de blauw witte sticker die op de producten zitten. Dus wilt u eens gerookte paling proberen? Klik dan hieronder voor onze heel gerookte paling!

Bestel hier uw gerookte paling!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?