Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

De Atlantische zalm: Heerlijke vis met veel mogelijkheden

De Atlantische zalm is een vissoort die leeft in het noordelijke gedeelte van de Atlantische Oceaan. Deze zalmsoort staat ook wel bekend als de Europese zalm. Dit komt doordat de Atlantische zalm vroeger veelvuldig in Europa te vinden was. Tegenwoordig komt deze zalmsoort alleen nog maar in het wild voor in landen zoals Noorwegen, IJsland en Rusland. Daarom is veruit de meeste zalm die te vinden is in de supermarkten gekweekte vis. Bij Onlinevis.nl verkopen wij ook de gekweekte variant van de Atlantische zalm. Dit is namelijk een heerlijke vissoort met ongekend veel mogelijkheden.

Wat voor een vis is de Atlantische zalm?

De Atlantische zalm is een vrij slanke en gestroomlijnde vis met een maximaal gewicht van ongeveer 36 kilogram. De zalm komt zowel voor in zoet als zout water. Het is namelijk een anadrome vis. Dit betekent dat de Atlantische zalm zijn volwassen leven doorbrengt in zout water om vervolgens de rivieren op te zwemmen om te paaien in zoet water. Het leefgebied van de volwassen zalm is het noordelijke gedeelte van de Atlantische Oceaan. Hierdoor is de Atlantische zalm naast de Europese wateren, ook te vinden aan de oostkust van Canada en Groenland.

Wanneer de Atlantische zalm de rivieren optrekt om te paaien, gaan ze een ware metamorfose door. Ze veranderen van kleur en de mannetjes ontwikkelen een omhoog wijzende onderkaak. De zalm gaat stroomopwaarts de rivieren op om naar de paaigronden te trekken. Dit is de plek waar ze ook geboren zijn. Hierbij moeten ze verschillende obstakels overwinnen zoals stroomversnellingen en watervallen. Na de paai sterft het merendeel van de zalm, waarbij de overgebleven zalm terugtrekt naar de oceaan.

Hoe wordt de Atlantische zalm gekweekt?

De Atlantische zalm wordt vaak gekweekt in grote ronde drijvende netpennen in de oceaan of in afgesloten tanks op het land. Hierbij worden de kweekomstandigheden zorgvuldig gecontroleerd. Dit zorgt ervoor dat de gekweekte zalm voldoende voedsel en een optimale waterkwaliteit heeft. De jonge zalmen krijgen speciaal samengesteld voer en groeien op tot volwassen vissen in ongeveer 3 jaar tijd. Wanneer de zalm klaar is voor de oogst, worden ze gevangen en geprepareerd voor de verkoop.

Zalm kopen bij Onlinevis.nl

Wanneer de verse zalmzijdes bij ons binnen komen, verwerken wij dit tot de producten die in ons assortiment zitten. Zo is het mogelijk om een hele zalmzijde te kopen, maar ook om porties zalm te kopen van 200 gram. De mogelijkheden met deze zalmmoten zijn ook werkelijk waar eindeloos. Zo zijn ze perfect om te bakken of te grillen. Daarnaast is het ook mogelijk om deze porties zalm te roken.  Je kunt er zelfs voor kiezen om de zalm alvast te laten pekelen.

Naast verse zalm kun je bij ons ook gerookte zalm kopen. Zo vind je bij ons bijvoorbeeld warm gerookte zalm. Van deze moten kun je zo het vlees van de huid plukken en dit dan heerlijk op een broodje doen. Daarnaast hebben wij ook lang gesneden koud gerookte zalm in ons assortiment. Dit is echt perfect voor op een toastje bij de borrel. Dus ben je van plan om een borrelplankje te maken met gerookte zalm? Klik dan snel hieronder om onze koud gerookte zalm te kopen.

Koop hier onze koud gerookte zalm

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?