Voor 22:00 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 22:00 uur besteld? Volgende dag in huis!

De beste manier om zalm voor sashimi te snijden

Wat je vaak in Japanse restaurants op de kaart ziet staan is sashimi. Dit zijn dun gesneden plakjes rauwe vis die meestal afkomstig zijn van zalm of tonijn. Zelf vinden we bij Onlinevis.nl dat er niets zo lekker is als vers gesneden sashimi van de zalmhaas. Dit is namelijk het lekkerste stukje vlees van een zalmzijde. Bij ons is het uiteraard mogelijk om zalm sashimi te kopen, maar het ook heel makkelijk om zelf sashimi te snijden. Daarvoor kun je het beste de verse zalmhaas gebruiken. Alleen wat is nou de beste manier om zalm voor sashimi te snijden?

Benodigdheden

  • Zalmhaas
  • Een scherp mes
  • Een snijplank

Zalm snijden voor sashimi

Zalm snijden voor sashimi is helemaal niet moeilijk. Het is wel van belang dat je echt een scherp mes gebruikt tijdens het snijden. Hiermee snijd je namelijk mooie rechte plakken zonder dat je in het vlees gaat hakken zeg maar. Hierdoor maak je ook minder wilde bewegingen wat het risico verlaagt op ongelukken in de keuken. Dan volgen hieronder de stappen die je moet volgen om zelf zalm sashimi te snijden.

  1. Was je handen grondig voordat je begint met het bereiden van de sashimi. Hygiëne is namelijk erg belangrijk bij het bereiden van sushi en sashimi.
  2. Haal de zalmhaas uit de koelkast en haal deze uit de verpakking. Check vervolgens de zalmhaas nog even op eventuele achtergebleven graten.
  3. Daarna leg je de zalmhaas op een snijplank en pak je er een scherp mes bij. Begin vervolgens met snijden aan één van de kanten van de zalm door lange snijbewegingen te maken. Door lange snijbewegingen te maken voorkom je het hakken. Snijd plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  4. Blijf dit vervolgens herhalen totdat je de hele zalmhaas in sashimi plakken hebt gesneden.
  5. Daarna is het tijd om de zalm sashimi te serveren. Eet smakelijk!

En zo snijd je heel makkelijk zelf sashimi van zalm. Het is het beste om hiervoor dan wel verse zalmhaas te gebruiken. Dit is namelijk het mooiste stukje vlees van een zalmzijde. Daarnaast leveren we bij Onlinevis.nl onze zalmhaas altijd zonder vel dus deze hoef je er zelf niet meer af te halen. De plakjes zalm sashimi zijn perfect om te gebruiken bij nigiri sushi, maar het is uiteraard ook gewoon mogelijk om de zalm zo als sashimi te eten. Klik daarom hieronder voor de verse zalmhaas van Onlinevis.nl zodat je ook een beetje Japan in huis haalt.

Koop hier de verse zalmhaas!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 10% korting?