Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

De beste manier om een panklare schol te bakken!

Op zoek naar een lekker lokaal visje? Dan is de schol echt iets voor jou! De schol is namelijk een platvis met mager wit visvlees. Vanwege de neutrale smaak van het vlees is er ook nog eens onwijs veel mogelijk met bijvoorbeeld de bijgerechten. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om scholfilets te gebruiken, maar er is nog een manier om schol te bereiden. En dat is panklare schol op de huid bakken. Alleen hoe doe je dat eigenlijk? Een hele vis bakken in je pan?

De schol, lekker en lokaal

De schol is een platvis die voornamelijk in de Noordzee en aangrenzende wateren te vinden is. Dit betekent dat de schol gewoon dichtbij onze Nederlandse kust te vinden is. Het is dus niet alleen een lekker, maar ook een lokaal visje. Daarnaast is de schol ook werkelijk een prachtige vis om te zien. De bovenkant van de vis is bruin maar heeft ook een aantal stippen in een andere kleur. Deze kleur varieert van geel tot dieprood. Doordat het bovenste velletje bruin is met die stippen, is de schol perfect gecamoufleerd wanneer deze op de bodem van de zee ligt.

Naast dat de schol een lokale vissoort is, is deze ook nog eens erg lekker. Zo heeft het magere vlees een erg smakelijke neutrale smaak. Hierdoor is er onwijs veel mogelijk met wat je gaat serveren qua bijgerechten. We komen er in Nederland ook steeds meer achter dat de schol een onwijs lekkere vissoort is. Je kunt namelijk op steeds meer plekken schol kopen. Alleen dan gaat het vaak om een panklare schol. Dat ziet er natuurlijk een beetje raar uit. Zo’n schol zonder kop die je wel gewoon meteen in de pan kan bereiden. Daarom gaan wij je uitleggen hoe je een panklare schol moet bakken in de pan!

Panklare schol bakken als een echte visser!

Een panklare schol bakken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Zeker niet wanneer je de stappen van ons hieronder volgt. Hiermee zet je namelijk in een handomdraai een heerlijk vers gebakken lokaal visje op tafel!

  1. Haal de schol uit de verpakking en was de binnen- en de buitenkant van de panklare schol goed onder een koude kraan. Vervolgens dep je de schol droog met keukenpapier aan zowel de binnenkant als de buitenkant.
  2. Verhit een scheut neutrale olie zoals arachide olie of zonnebloemolie op hoog vuur in een pan die groot genoeg is voor de panklare schol. Het beste is om dat even te checken voordat je de schol gaat bakken. Wrijf ondertussen de boven- en onderkant van de schol in met peper en zout. Haal daarna de panklare schol door de bloem en klop een beetje af om het overtollige bloem eraf te halen. Zo krijgt de vis een lekker krokant laagje. Leg daarna de schol voorzichtig in de pan en bak de schol op hoog vuur voor 5 minuten.
  3. Draai na 5 minuten de schol voorzichtig om zodat je de andere kant kunt bakken. Zit de schol vast aan de pan? Gebruik dan geen geweld, maar zet het vuur lager en wacht nog 2 minuten. De schol komt uiteindelijk vanzelf los en wanneer je te hard aan de vis trekt scheurt het velletje. Wanneer je de schol hebt omgedraaid, bak je de andere kant ook nog voor 5 minuten en haal je de panklare schol van het vuur. Garneer daarna de schol nog af met bijvoorbeeld wat citroensap en kun jij je eigen gebakken panklare schol serveren!

En zo kun je heel makkelijk je eigen panklare schol bakken! Dit is echt een heerlijk visje wat dus ook nog eens heel lokaal is uit onze eigen Noordzee. Daarnaast ben je binnen 15 minuten klaar met het bakken van de schol. Je kunt dus lekker snel tafelen! Vanwege de neutrale smaak van het vlees valt er heel veel te combineren met schol. Probeer daarom eens bijvoorbeeld deze panklare schol met gebakken aardappeltjes en een lekkere frisse salade. Wil je zelf eens panklare schol bakken? Klik dan hieronder voor onze verse panklare schol!

Koop hier onze verse panklare schol! 

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?