Let's get social
Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro!
Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!
De roodbaars is van enorm belang voor de commerciële visserij. Dit komt doordat het vlees van de roodbaars een heerlijke milde smaak heeft en de filets goed stevig zijn. Hierdoor vallen de roodbaarsfilets ook niet zo snel uit elkaar tijdens het bereiden ervan. Alleen wat zijn nou de beste manieren om een roodbaarsfilet te bereiden? Daar ga je achter komen in dit artikel!
De meest populaire manier van bereiden is waarschijnlijk door de roodbaarsfilet te bakken in de pan. Hierbij bak je de filets eerst op het velletje en daarna even op de vleeskant. Voor het bakken dep je eerst de filets droog en daarna snijd je het velletje twee keer diagonaal in. Hiermee voorkom je dat de filets gaan krullen in de pan. daarna breng je de roodbaarsfilets op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.
Dan is het daarna tijd om de filets echt te bakken. Dit doe je door eerst wat olijfolie in een pan te verhitten. Vervolgens bak je de roodbaarsfilets eerst op het velletje gedurende ongeveer 5 minuten of totdat het vlees tot driekwart omhoog is wit gekleurd. Daarna draai je de filets voorzichtig om en bak je de vleeskant nog voor een minuutje om de filets volledig te garen.
Een andere populaire manier is het grillen van roodbaarsfilet. Dit gebeurt in een speciale grillpan of op een barbecue. Als eerste smeer je dan de filets in met olijfolie en kruiden zoals tijm of rozemarijn. Een marinade is ook een optie. Deze breng je dan een half uur voordat je de vis gaat grillen aan.
Het volgende wat je gaat doen is het grillrooster of grillpan ook insmeren met olijfolie en daarna verhit je de grillpan of barbecue tot de gewenste temperatuur. Dan is het daarna tijd om te grillen. Als eerste grill je de filets op het velletje gedurende 4 tot 5 minuten. Daarna draai je de filets om zodat je de vleeskant ook nog even kunt grillen. Dit doe je totdat de roodbaarsfilets helemaal gaar zijn.
De laatste manier is door de roodbaarsfilet in de oven te bereiden. Dit is een hele makkelijke manier om zo de filets te garen aangezien je de filets in de oven doet en daarna hoef je alleen te wachten. Maar voordat de roodbaarsfilets de oven in gaan, is er nog wel wat voorbereiding nodig.
Ten eerste laat je de oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Daarna leg je de roodbaarsfilets in een ovenbestendige schaal en besprenkel je ze met olijfolie, citroensap en kruiden naar keuze. Wanneer de oven is voorverwarmd, schuif je de schaal met de filets in de oven. Vervolgens bak je ze in de oven voor 15 tot 20 minuten of totdat de filets makkelijk uit elkaar vallen. Dan zijn de roodbaarsfilets gaar en klaar om te eten.
Met deze 3 manieren is het echt voor iedereen mogelijk om een heerlijk gerecht neer te zetten met roodbaarsfilet. Het is wel belangrijk om te weten dat de baktijd kan afwijken van wat hier staat. Dit is namelijk afhankelijk van bijvoorbeeld de dikte van de filets en de daadwerkelijke temperatuur van de warmtebron. Vooral met het bakken of grillen kan de baktijd verschillen dus blijf de vis goed in de gaten houden zodat de roodbaarsfilets niet te droog worden. Wil je zelf een gerecht met roodbaarsfilet bereiden? Klik dan hieronder om onze roodbaarsfilet te kopen!
Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?