Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

De lekkerste garnalencocktail (maar dan anders) maak je zelf!

Een heerlijk en simpel voorgerecht voor met de feestdagen is uiteraard een garnalencocktail. Hierbij combineer je lekker frisse en verse ingrediënten met garnalen. Tenminste, dat is hoe je het normaal doet. In onze garnalencocktail gebruik je geen garnalen, maar gepelde gamba’s! Net even anders dus. Hieronder vind je de beschrijving van hoe je deze heerlijke garnalencocktail met gamba’s zelf maakt.

Ingrediënten (voor 10 kommetjes)

  • 1 kilo Black Tiger gamba's gepeld (ontdooid)
  • 1 eetlepel wokolie
  • 250 gram cherry tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 10 gram gedroogde wakame vlokken
  • 10 gram verse koriander
  • 150 milliliter dressing sinaasappel-chili
  • Peper, zout en chili flakes naar smaak

Zelf deze garnalencocktail maken

Om zelf deze heerlijke garnalencocktail te maken met gamba’s heb je dus helemaal niet zoveel nodig. Daarnaast heb je het gerecht zo in elkaar gezet. De meeste voorbereiding zit hem namelijk in het snijden van de groenten en het bakken van de gamba’s. Dan volgen hieronder de te volgen stappen om het gerecht te maken.

  1. Pak de knoflook en de rode ui erbij. Pel beiden en snijd het teentje knoflook fijn. Vervolgens snijd je de rode ui door de helft en de ene helft snipper je en de andere helft snijd je in halve ringen.
  2. Verhit vervolgens de olie in een wok en voeg daar de gesnipperde ui, knoflook en eventueel de chili flakes voor wat extra pittigheid toe. Dit fruit je dan voor een halve minuut en daarna doe je de ontdooide gamba’s in de wok. Dit geheel verhit je op middelhoog vuur voor 5 minuten totdat de gamba’s gaar zijn. Hierbij roer je de gamba’s vaak door zodat ze egaal gaar zijn. Wanneer de gamba’s gaar zijn, haal je de wok van het vuur af en doe je de gamba’s in een grote kom.
  3. Daarna snijd je de komkommer in blokjes en de cherry tomaten halveer je. Vervolgens doe je de komkommer, cherry tomaten en de halve ringen rode ui in dezelfde kom als de gamba’s.
  4. Meng daarna het geheel goed door elkaar en breng daarna eventueel op smaak met peper en zout. Dit verdeel je dan over 10 kommetjes in gelijke hoeveelheden.
  5. Als laatste maak je de kommetjes af door de cocktail te garneren met de verse koriander, gedroogde wakame vlokken en de dressing van sinaasappel-chili. Eet smakelijk!

Zo maak je heel simpel en snel deze heerlijke garnalencocktail met een twist. Dit is bijvoorbeeld een ideaal voorgerecht om te maken met de feestdagen wanneer je met een grote groep gaat eten. Voor deze garnalencocktail met gamba’s maken wij gebruik van gepelde Black Tiger gamba’s. Deze hebben namelijk een geweldige smaak en zijn ze perfect voor dit gerecht dankzij de stevige structuur van het vlees. Dus wil jij je gasten met de feestdagen eens verrassen? Zet dan deze heerlijke garnalencocktail met gamba’s voor ze op tafel! 

Koop hier onze gepelde gamba's! 

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?