Let's get social
Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro!
Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!
De makreel is een vissoort die wereldwijd enorm wordt gewaardeerd vanwege zijn unieke smaak, gezondheidsvoordelen en veelzijdigheid in de keuken. Ook hier in Nederland zie je de makreel vaak voorbij komen bij de viskramen. Hier wordt de makreel zowel vers als gerookt verkocht. Alleen waarom is de makreel zo populair? Daar ga je achter komen in dit artikel!
De makreel is een vis die veel voorkomt in de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Daarnaast is de makreel ook te vinden in onze eigen Noordzee. Ze behoren tot de Pelagische vissoorten en dit betekent dat ze veelal in open water leven en meestal in scholen zwemmen. En zijn veel verschillende soorten makrelen, maar de meest voorkomende zijn de Atlantische makreel en de Pacifische makreel. De verschillende soorten makrelen zijn te herkennen aan hun kenmerkende uiterlijk. Zo hebben ze een langgerekt lichaam en een opvallende blauwgroene rug met een zilverwitte buik.
De voeding van de makreel bestaat vooral uit kleine organismen die in het plankton leven. Hierdoor krijgt het vlees van de makreel een vette textuur die rijk is aan omega-3 vetzuren, en zijn kenmerkende smaak. De makreel valt dus onder de gezonde vette vissoorten vanwege deze omega-3 vetzuren. Deze dragen onder andere bij aan een gezonde werking van het hart en bloedvaten.
Oké, we weten nu wat voor een soort vis de makreel is. En wanneer we daar naar kijken, zien we eigenlijk al meteen een paar dingen waardoor de makreel dus zo’n populaire vissoort is. Ten eerste is de unieke smaak van makreel een punt waardoor het zo’n populaire vis is. Het vette visvlees van de makreel is namelijk heerlijk zacht en uiteraard ontzettend lekker!
Daarnaast is het visvlees dus rijk aan omega-3 vetzuren. Deze vetzuren hebben een positief effect op onder andere de gezondheid van je hart en bloedvaten. Het eten van makreel draagt dus rechtstreeks bij aan een goede gezondheid!
Het laatste punt van waarom de makreel zo populair is, komt door zijn veelzijdigheid in de keuken. De makreel is namelijk op onwijs veel manieren te bereiden. Hierbij kun je denken aan het grillen van makreel, rauwe makreel voor op sushi of ingeblikte makreel. Maar de meest populaire manieren van bereiden in Nederland zijn natuurlijk roken en bakken van de makreel.
Kortom, de makreel is een onwijs populaire vissoort vanwege zijn smaak, gezondheidsvoordelen en zijn veelzijdigheid in de keuken. Ook in Nederland is de makreel ontzettend populair. Wie herkent nou niet die heerlijke geur van ambachtelijk gerookte makreel? Er zijn zelfs verschillende wedstrijden in Nederland om de beste makrelenroker te vinden! Dus wil je zelf eens de heerlijke smaak van gerookte makreel proeven? Koop dan onze heerlijke ambachtelijk gerookte makreel via de link hieronder!
Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?