Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Fris recept voor de BBQ: Gamba ananas spiesjes

Zin in een zomers gerecht dat barst van smaak en sfeer? Probeer dan deze heerlijke gamba spiesjes met stukken ananas voor op de barbecue. Perfect voor een zonnige dag! Dit recept combineert de sappige zoetheid van ananas met de volle zilte smaak van wilde Argentijnse gamba’s. Deze gamba’s zijn al gepeld, dus je staat in no-time aan de grill. De frisse kruidenmarinade geeft daarnaast een exotisch tintje aan de gamba’s, terwijl het roosteren op de barbecue zorgt voor die onweerstaanbare rokerige smaak. Of je nu een tuinfeest geeft of gewoon lekker wilt genieten in je eigen achtertuin, deze spiesjes brengen gegarandeerd de zomerse vibes op tafel! Kijk daarom hieronder snel voor het recept!

Marinade voor gamba's op de BBQ

Wat de gamba’s in dit gerecht een heerlijke smaak geven is deze smakelijke Jamaican jerk achtige marinade. Deze is perfect voor gamba’s, maar kan uiteraard ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld stukken rundvlees voor op de BBQ. Het is kruidig, een beetje pittig, vol warme specerijen en tropische aroma’s. Ideaal voor die zomerse BBQ vibes! Hieronder vind je de ingrediëntenlijst en bereidingswijze van deze Jamaican jerk marinade.

Ingrediënten voor de Jamaican jerk style marinade

  • 2 lente uitjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden (of 1 tl chilivlokken)
  • 1 tl verse gember, geraspt
  • 1 el sojasaus
  • 1 el bruine bastaardsuiker
  • 1 el plantaardige olie naar keuze (bijvoorbeeld zonnebloem)
  • 1 tl gedroogde tijm
  • ½ tl kaneel
  • Vers gemalen peper en zout naar smaak

Houd je van een wat meer pittige marinade en wil je een extra kick toevoegen? Dan doet een halve theelepel gerookte paprikapoeder echt wonderen! Een scheutje rum is ook een goed idee voor die echte Caribische tonen.

Het maken van de marinade is ook nog eens een simpel karweitje. Zo hoef je de ingrediënten alleen in een blender te doen en te mixen tot een gladde marinade. Daarna is de marinade meteen gereed voor gebruik!

Ingrediënten voor de gamba ananas spiesjes

Nu je de Jamaican jerk style marinade gereed hebt, kunnen we aan de slag met het maken van de gamba ananas spiesjes. Daarom volgt hieronder in ieder geval als eerst een ingrediëntenlijst. Voor dit recept gaan we uit van 8 spiesjes.

Daarnaast heb je dus ook een barbecue nodig en uiteraard spiesjes. Zorg er wel voor dat je vierkante of rechthoekige spiesjes gebruikt. Bij ronde spiesjes gaan de gamba’s en ananas namelijk draaien waardoor je de spiesjes niet lekker kunt flippen op de barbecue.

Het bereiden van de gamba ananas spiesjes op de BBQ

Dan volgt hieronder de smakelijke bereidingswijze voor het grillen van de gamba ananas spiesjes met de Jamaican jerk marinade op de BBQ.

  1. We beginnen met het marineren van de wilde Argentijnse gamba’s. Dat doen we door de marinade in een kom te doen en daar doen we dan de gepelde gamba’s bij. Daarna roer je de gamba’s goed door de marinade. Vervolgens dek je de kom af en laat je de gamba’s voor minimaal 30 minuten tot maximaal 4 uur marineren in de koelkast.
  2. Daarna is het tijd om de barbecue voor te bereiden. Deze steek je dus aan en je laat de kolen goed warm worden. Vervolgens laat je, als je houten spiesjes gebuikt, deze ongeveer een half uur weken in water. Dit is tegen het verbranden van de houten spiesjes (bij het gebruik van stalen spiesjes is dit niet nodig).
  3. Wanneer de gamba’s klaar zijn met marineren haal je ze uit de koelkast en pak je ook de ananas erbij. Je gaat nu om en om gamba’s en ananas op de spiesjes rijgen. Laat aan beide kanten van de spies wat ruimte over zodat ze makkelijker om te draaien zijn.
  4. Nu zijn de gamba ananas spiesjes klaar voor de barbecue! Leg de spiesjes op het rooster direct boven de hittebron. Grill ze 2 á 3 minuten per kant totdat de gamba’s roze en licht gegrild zijn. Zorg ervoor dat je ze niet te lang grillt, anders worden ze te taai.
  5. Haal de spiesjes van de grill en serveer ze direct. Bestrooi ze eventueel nog met wat verse koriander of serveer er een partje limoen naast voor een extra frisse touch. Eet smakelijk!

En zo simpel kan puur genieten zijn! Met deze gamba ananas spiesjes haal je de tropen zo je tuin in. Dankzij de rijke smaken van de Jamaican jerk marinade en de zoete toon van ananas is elke hap een klein feestje. En het beste? De wilde Argentijnse gamba’s zijn al gepeld dus je hebt er nauwelijks werk aan. Ideaal voor een ontspannen zomerdag. Deze gamba’s staan bekend om hun volle en malse smaak met een stevige bite. Perfect dus om te grillen. Dus steek die barbecue aan, nodig wat vrienden uit en laat je verrassen door deze smaakvolle zomerhit!

Koop hier onze wilde Argentijnse gamba's! 

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?