Let's get social
Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro!
Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!
Zin in een zomers gerecht dat barst van smaak en sfeer? Probeer dan deze heerlijke gamba spiesjes met stukken ananas voor op de barbecue. Perfect voor een zonnige dag! Dit recept combineert de sappige zoetheid van ananas met de volle zilte smaak van wilde Argentijnse gamba’s. Deze gamba’s zijn al gepeld, dus je staat in no-time aan de grill. De frisse kruidenmarinade geeft daarnaast een exotisch tintje aan de gamba’s, terwijl het roosteren op de barbecue zorgt voor die onweerstaanbare rokerige smaak. Of je nu een tuinfeest geeft of gewoon lekker wilt genieten in je eigen achtertuin, deze spiesjes brengen gegarandeerd de zomerse vibes op tafel! Kijk daarom hieronder snel voor het recept!
Wat de gamba’s in dit gerecht een heerlijke smaak geven is deze smakelijke Jamaican jerk achtige marinade. Deze is perfect voor gamba’s, maar kan uiteraard ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld stukken rundvlees voor op de BBQ. Het is kruidig, een beetje pittig, vol warme specerijen en tropische aroma’s. Ideaal voor die zomerse BBQ vibes! Hieronder vind je de ingrediëntenlijst en bereidingswijze van deze Jamaican jerk marinade.
Houd je van een wat meer pittige marinade en wil je een extra kick toevoegen? Dan doet een halve theelepel gerookte paprikapoeder echt wonderen! Een scheutje rum is ook een goed idee voor die echte Caribische tonen.
Het maken van de marinade is ook nog eens een simpel karweitje. Zo hoef je de ingrediënten alleen in een blender te doen en te mixen tot een gladde marinade. Daarna is de marinade meteen gereed voor gebruik!
Nu je de Jamaican jerk style marinade gereed hebt, kunnen we aan de slag met het maken van de gamba ananas spiesjes. Daarom volgt hieronder in ieder geval als eerst een ingrediëntenlijst. Voor dit recept gaan we uit van 8 spiesjes.
Daarnaast heb je dus ook een barbecue nodig en uiteraard spiesjes. Zorg er wel voor dat je vierkante of rechthoekige spiesjes gebruikt. Bij ronde spiesjes gaan de gamba’s en ananas namelijk draaien waardoor je de spiesjes niet lekker kunt flippen op de barbecue.
Dan volgt hieronder de smakelijke bereidingswijze voor het grillen van de gamba ananas spiesjes met de Jamaican jerk marinade op de BBQ.
En zo simpel kan puur genieten zijn! Met deze gamba ananas spiesjes haal je de tropen zo je tuin in. Dankzij de rijke smaken van de Jamaican jerk marinade en de zoete toon van ananas is elke hap een klein feestje. En het beste? De wilde Argentijnse gamba’s zijn al gepeld dus je hebt er nauwelijks werk aan. Ideaal voor een ontspannen zomerdag. Deze gamba’s staan bekend om hun volle en malse smaak met een stevige bite. Perfect dus om te grillen. Dus steek die barbecue aan, nodig wat vrienden uit en laat je verrassen door deze smaakvolle zomerhit!
Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?