Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Waarom het gezond voor je is om minstens 2 keer per week vis te eten

Vis heeft veel voedzame eigenschappen en wordt wereldwijd beschouwd als een essentieel onderdeel van een gezond dieet. Het eten van vis biedt niet alleen eiwitten voor een smakelijke maaltijd, maar het levert ook tal van gezondheidsvoordelen op. In dit artikel zullen we een aantal overtuigende redenen geven waarom het een goed idee is om minstens twee keer per week vis op het menu te zetten.

Rijke bron van Omega-3 vetzuren

Vis, met name vette vis zoals zalm, makreel en tonijn, is een uitstekende bron van omega-3 vetzuren. Deze essentiƫle vetten spelen een cruciale rol bij het bevorderen van een gezond hart en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten. Ook bevordert het een gezonde hersenfunctie: Omega-3 vetzuren, zoals DHA, zijn essentieel voor de ontwikkeling en het behoud van een gezonde hersenfunctie. Regelmatige consumptie van vis kan cognitieve functies ondersteunen en het risico op neurologische aandoeningen verminderen.

Vitamine D voor sterke botten

Veel vissoorten zijn een natuurlijke bron van vitamine D, wat essentieel is voor de opname van calcium en fosfor. Vitamine D haal je vooral natuurlijk uit de zon, maar in de herst en winter kan dit in Nederland nogal eens een uitdaging zijn. Daarom kan vis een rol spelen in de opname van vitamine D in je lichaam!

Vis: een bron van hoogwaardige eiwitten

Vis levert hoogwaardige eiwitten die essentieel zijn voor de groei, reparatie en onderhoud van weefsels in het lichaam. Ook voor herstel van je spieren na het sporten is vis een goede keuze. Vissoorten en schaal- en schelpdieren met een relatief hoog gehalte aan eiwit zijn tonijn, gamba's, zalm, kabeljauw en hollandse garnalen. Meerdere keren vis eten per week is dus een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een eiwitrijk dieet.

Ontstekingsremmende eigenschappen

Omega-3 vetzuren in vis hebben ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit kan gunstig zijn voor mensen met chronische aandoeningen bijvoorbeeld. Ook ondersteunt vis het gezichtsvermogen. Vis bevat namelijk nuttige voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren, zoals eerder genoemd, maar ook vitamine A en DHA, die essentieel zijn voor een gezond gezichtsvermogen en het voorkomen van oogaandoeningen.

Gunstig voor zwangere vrouwen

Vis is een belangrijke bron van gezonde vetzuren die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel van de foetus. Zwangere vrouwen kunnen profiteren van regelmatige visconsumptie.

Lager risico op depressie

Onderzoeken suggereren dat de consumptie van vis, met name vette vis, gekoppeld is aan een lager risico op depressie. Zoals hier staat te lezen hebben de mensen in landen die meer vis dan gemiddeld consumeren minder last van depressies  De omega-3 vetzuren spelen hierbij een rol in de regulatie van stemmingen.

Conclusie: Vis eten is gezond

Als je minimaal 2 keer per week vis eet, biedt niet alleen een scala aan lekker smaken, maar ook een overvloed aan gezondheidsvoordelen. Met rijke bronnen van omega-3 vetzuren, hoogwaardige eiwitten en belangrijke voedingsstoffen, is vis een waardevolle aanvulling op een gebalanceerde voeding.Wat wel belangrijk is, is dat je vis koop waarvan de herkomst bekend is. Er zijn ook vissoorten (zoals bijvoorbeeld pangasius en tilapia) die worden opgekweekt in omgevingen die niet heel gezondheidsbevorderend zijn. Weet daarom waar je je vis koopt en wat de herkomst is van de vis. Bij Onlinevis.nl hebben we een kwalitatief hoogstaand assortiment aan verse vis beschikbaar, waarbij gelet is op de werkwijze van grootbrengen als het gaat om aquacultuur vis en de vangstmethode en het seizoen als het gaat om wilde vis.

Geniet en varieer

Vergeet ook niet te variƫren tussen verschillende vissoorten om optimaal te profiteren van de diverse voedingsstoffen die ze te bieden hebben. Zo kan je bijvoorbeeld de ene keer vette vis eten, zoals zalm, of paling en de volgende keer een wat magerdere vis als kabeljauwfilet of zeewolf. Ook kan je afwisselen met verse vis en gerookte vis, maar vooral ook met schaal- en schelpdieren! Eet gezond en smakelijk!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?