Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Heerlijke gegrilde coquilles en asperges

Coquilles zijn enorm geliefd in de keuken. Naast de heerlijke smaak van het vlees zijn ze bijvoorbeeld ook heel snel te bereiden. Ze hoeven maar een paar minuten gebakken of gegrild te worden. Daarom zijn coquilles bijvoorbeeld perfect voor een voorgerecht. Wat heel goed samen gaat met de coquilles zijn asperges. Het is nu ook echt de tijd voor asperges! Daarom volgt hieronder een heerlijk voorgerecht van coquilles met asperges voor wanneer je uitgebreid gaat tafelen met bijvoorbeeld vrienden.

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 6 coquilles (1 potje van 250 gram)
  • 12 groen/witte asperges
  • 60 gram wakame
  • Peper en zout naar smaak

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel honing
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding van de gegrilde coquilles en asperges

  1. Was de asperges grondig en snijd daarna een stukje van een centimeter van het onderste gedeelte af. Haal daarna de coquilles uit de verpakking en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Verwarm vervolgens een beetje olie in een pan op middelhoog vuur en voeg daarna de asperges toe. Bak deze dan in 2-3 minuten rondom gaar.
  3. Verhit daarna in een grillpan ook weer een beetje olie op middelhoog vuur. Breng de coquilles op smaak met peper en zout en doe ze daarna meteen in de grillpan. Grill ze daarna hooguit een minuut per kant en haal ze daarna uit de pan.
  4. Voor de dressing: voeg de balsamico azijn en de honing bij elkaar in een kommetje en meng dit goed door elkaar. Breng daarna op smaak met peper en zout.
  5. Doe de gegrilde coquilles en de asperges op de borden (1 coquille en 2 asperges per bord) en leg daarna de wakame erbovenop. Besprenkel als laatste het gerecht met de dressing. Eet smakelijk!

Dit heerlijke gerecht is een geweldige combinatie van de zachte, delicate smaak van de coquilles met de knapperige textuur van de asperges. De frisse dressing voegt nog meer smaak toe en maakt het geheel helemaal af. Voor het beste resultaat in de keuken is het belangrijk om verse coquilles te gebruiken. Daarom koop je coquilles bij Onlinevis.nl. Onze coquilles zijn dagvers en daardoor van de beste kwaliteit! Klik daarom hieronder om onze coquilles te kopen.

Koop hier onze verse coquilles!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?