Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Heerlijke poké bowl met gamba’s en groenten

Een poké bowl is een gezonde maaltijd, afkomstig uit Hawaii, die steeds meer aan populariteit wint. Naast gezond zien deze maaltijden er namelijk ook onwijs goed uit. Dit komt door de mix van verse ingrediënten zoals verschillende soorten groenten en fruit. Daarnaast bevat een poké bowl een eiwitbron en soms ook rijst. Dit wordt dan traditioneel geserveerd in een kom met een smaakvolle dressing eroverheen. Meestal zie je in een poké bowl verse vis zoals zalm of tonijn, maar voor deze gebruiken we gepelde Black Tiger gamba’s. Dit is een uitstekende keuze vanwege de stevige structuur van het vlees en de lichtzoete smaak. Daarom volgt hieronder het recept voor een poké bowl met gepelde gamba’s en lekker veel groenten! Perfect voor een snelle en gezonde lunch of diner.

Ingrediënten (voor 4 bowls)

Hieronder vind je de ingrediënten lijst voor 4 poké bowls met gepelde gamba's en lekker veel groenten. Daaronder staat tevens de lijst voor de dressing over de bowls.

Voor de poké bowls:

  • 400 gr Black Tiger gamba’s, gepeld (ontdooid)
  • 500 gr sushi rijst
  • 1 rode ui, in ringen
  • 200 gram peen julienne
  • 1 blikje mais, uitgelekt
  • 2 bosjes Romaine sla
  • 1 el nori vlokken
  • 1 el chili flakes
  • 1 el sesamzaadjes

Voor de dressing:

  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl honing
  • 1 tl geraspte gember

Bereiding van de poké bowl met gepelde gamba's

Mocht één van de ingrediënten je niet bevallen omdat je het bijvoorbeeld niet lekker vindt of omdat je er allergisch voor bent. Dan is het geen probleem om dat ingrediënt te vervangen of gewoon weg te laten. Dan is het nu tijd om de poké bowl te maken!

  1. Als eerste kook je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Volgens was je de groenten en het fruit. Daarna pel en snijd je de ui in ringen, de romaine sla in stukken en laat je de mais uitlekken. Hierna leg je alle ingrediënten voor nu aan de kant.
  3. Dan is het nu tijd om de dressing te maken. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en meng dit daarna goed door elkaar zodat het één geheel wordt. Wanneer de dressing klaar is, zet je deze voor nu even aan de kant.
  4. Verhit vervolgens een eetlepel olie op middelhoog vuur in een wok en voeg daarna de gesneden rode ui eraan toe om te fruiten. Doe dit een minuut om daarna de gepelde gamba’s eraan toe te voegen met de chili flakes. Bak de gamba’s 2 tot 3 minuten per kant of totdat ze mooi rood/roze van kleur zijn. Haal de wok van het vuur af zodra de gamba’s gaar zijn.
  5. Dan gaan we nu de bowls maken. Verdeel de rijst over 4 kommen en leg daar de groenten en sla op. Daarna verdeel je de gebakken gamba’s met rode ui over de kommen. Vervolgens schenk je de dressing over de groenten en gamba’s en garneer je de bowls met nori vlokken en sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Deze heerlijke poké bowl met gepelde gamba’s en lekker veel groenten maak je echt zo in een handomdraai. Zo zet je dus makkelijk en snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel voor bijvoorbeeld het hele gezin! Ter variatie is het natuurlijk ook mogelijk om de gamba’s te vervangen voor blokjes verse vis zoals zalm of tonijn. Maar met de gepelde Black Tiger gamba’s is deze combinatie echt heerlijk. Probeer daarom eens deze poké bowl met onze gepelde gamba’s!

Koop hier onze gepelde gamba's! 

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?