Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Heerlijke sticky zalm in honing met knoflook

Wil je eens echt een keer uitpakken thuis met het diner? Dan is zalm een uitstekende optie. Naast zijn veelzijdigheid is een zalmfilet natuurlijk ook erg lekker. Daarnaast duurt het bereiden van zalm ook helemaal niet zo lang. Neem bijvoorbeeld dit Aziatische gerecht met zalm in honingsaus. Dit heerlijke gerecht heb je snel op tafel en is een ware smaaksensatie. Daarnaast is dit zalmgerecht echt een lust voor het oog met die mooie roze kleur van de zalm. Daarom vind je hieronder hoe je dit heerlijke gerecht met zalm in een honingsaus maakt.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 zalmfilets met vel á 200 gram per stuk
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 5 ml arachideolie
  • Zeezout naar smaak

Voor de saus:

  • 10 gram ongezouten boter
  • 2 tenen fijn geraspte knoflook
  • 20 ml kippenbouillon
  • 15 ml sojasaus
  • sap van een halve citroen
  • 30 gr honing
  • Zeezout naar smaak

Voor de garnering:

  • 180 gr basmati rijst
  • 1 paksoi
  • 50 gr wakame
  • 10 ml arachideolie
  • Zeezout naar smaak
  • Lent-ui (optioneel)
  • Sesamzaadjes (optioneel)

Bereiding van de zalm in honingsaus

  1. Doe de zalmfilets in een kom en voeg vervolgens de knoflookpoeder, paprikapoeder, olie en een vleugje zeezout naar smaak toe en meng dit voorzichtig met je handen door elkaar. Hiermee zorg je ervoor dat je filets volledig bedekt zijn, maar door voorzichtig te zijn blijft de zalm ook heel. Snijd daarna de paksoi in stroken waarbij je de bladeren en de stronken voor nu even apart houdt.
  2. Kook vervolgens de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Wanneer deze klaar is, zet je de rijst nog even aan de kant. De rijst pakken we er pas weer bij met serveren.
  3. Verhit daarna de olie in een wok voor de paksoi en voeg de stronken toe met wat zeezout wanneer de olie heet is. Voeg na 4 minuten de bladeren en eventueel sesamzaadjes toe in de wok en verwarm het geheel nog een paar minuten totdat de paksoi gaar is.
  4. Zet voor de zalm een pan op middelhoog vuur en voeg daar de boter aan toe. Voeg nadat de boter gesmolten is de geraspte knoflook toe en fruit dit voor een halve minuut. Blijf het doorroeren zodat de knoflook niet verbrandt. Daarna voeg je de kippenbouillon, sojasaus en citroensap toe en breng je het geheel aan de kook voor een minuut. Voeg na een minuut de honing toe en roer dit goed door. Laat dit vervolgens ook voor een minuut koken om een mooie dikke saus te maken.
  5. Wanneer de saus klaar is voeg je de zalmfilets toe in de pan door ze op de vel te leggen. Schep hierbij de saus vaak over de zalm voor een heerlijke smaak door de hele filet. De zalm bak je dan 4 minuten op het vel of totdat de zalm voor de helft verkleurd is naar licht roze. Daarna flip je de zalm voorzichtig om op de andere kant en bak je deze kant nog voor 2 minuten. Daarna leg je de zalm op beide zijkanten voor een minuut om zo een mooie kleur te krijgen op alle kanten. Hierna is de zalm klaar en haal je de pan van het vuur.
  6. Voor het serveren beleg je eerst het bord met de paksoi en de wakame. Daar leg je vervolgens een zalmfilet op en bestrooi je dit met de overgebleven saus. Schep daarna de rijst op de borden en besprenkel het geheel eventueel met sesamzaadjes en dun gesneden ringen lente ui. Het enige wat ons nu nog rest is het lekker opeten. Eet smakelijk!

En zo maak je dit heerlijke Aziatische gerecht met zalm in een lekkere honingsaus. Dit gerecht zet je echt in een handomdraai op tafel en maak je iedere gast blij dit bij je komt eten. Normaal maak je dit gerecht met zalmfilets, maar het is ook mogelijk om de zalm in honingsaus te maken met verse zalmstaarten. Dus wil jij dit heerlijke gerecht een keer proberen? Klik dan hieronder voor onze heerlijke zalmfilets!

Koop hier onze zalmfilets!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?