Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Hoe bewaar je Verse Vis? 5 Tips voor maximale versheid!

Goedzo! Je hebt lekkere verse vis gekocht. Of je de vis nu bij de viswinkel op de hoek hebt gehaald, of dat je online vis hebt besteld, het behoud van de versheid van de vis is essentieel om de kwaliteit te waarborgen. Bij Onlinevis.nl streven we ernaar om onze klanten te voorzien van vis van de hoogste kwaliteit. We delen daarom graag enkele tips om de versheid van jouw gekochte vis te behouden, zodat je heerlijke verse vis kunt gaan bereiden in je keuken.

1. Als de vis thuis is: Meteen koel bewaren

Zodra je de verse vis van Onlinevis.nl hebt ontvangen (of als je thuis bent gekomen van de visboer), is het belangrijk om deze direct in de koelkast te bewaren. Bewaar de vis in de originele verpakking. Bij Onlinevis.nl leveren we de vis vacuüm, maar mocht je de vis niet luchtdicht verpakt hebben verkregen, wikkel deze stevig in plasticfolie om uitdroging te voorkomen. Plaats de vis vervolgens in het koudste onderste gedeelte van de koelkast, bij voorkeur bij een temperatuur van 0-4°C.

2. Eet je vis zo vers mogelijk!

Bij Onlinevis.nl streven we ernaar om vis te leveren die zo vers mogelijk is. Onze hardlopers, zoals kabeljauw, verse zalm, Tonijn, zeebaars en vrijwel alle gerookte vis worden áltijd dagvers geleverd. Andere vis (die niet het hele jaar rond beschikbaar zijn) worden ook wel eens diepvries of refreshed geleverd. Controleer bij ontvangst van de vis altijd de houdbaarheidsdatum op de verpakking en plan dienovereenkomstig je maaltijdbereiding. Vrijwel alle verse vis is 4 tot 5 dagen houdbaar. Maar dit is het belangrijkste: Verse vis is het lekkerst wanneer het binnen een paar dagen na ontvangst wordt geconsumeerd. Eet je vis dus zo snel mogelijk op, zodat je kunt genieten van de beste kwaliteit!

3. Vermijd herhaaldelijk invriezen

Als je ervoor kiest om de vis in te vriezen voor later gebruik, doe dit dan idealiter alleen met de verse vis en ook direct na ontvangst. Als je de vis vanuit de vriezer wilt gaan gebruiken, ontdooi de vis dan langzaam in de koelkast voordat je het gaat bereiden. Herhaaldelijk ontdooien en invriezen kan de kwaliteit van de vis aanzienlijk verminderen, dus probeer dit te vermijden voor optimale smaak en textuur. Wat we als Onlinevis.nl ook voor je kunnen regelen is de vis diepvries aanleveren. Je kunt het dan zo in de vriezer leggen en gebruiken wanneer je wilt. Geef dit tijdens het bestelproces dan wel even aan indien dit gewenst is.

4. Vertrouw op je zintuigen

Voordat je de vis bereidt, controleer altijd of de vis vers is. Tekenen van een niet meer zo vers stukje vis is een onaangename geur, verkleuring van de huid, of een plakkerige textuur. Verse vis hoort een neutrale, zee-achtige geur te hebben en het vlees van de vis moet niet te slap zijn. Dus kijk maar wees niet te ongerust, als je de vis bereid wordt deze nog warm verhit en je kunt het altijd eerst even proeven.

5. Gebruik luchtdichte bakjes voor je bereide vis

Gebruik bij het bewaren van restjes vis na het bereiden luchtdichte containers om de versheid te behouden en blootstelling aan lucht te minimaliseren. Hierdoor blijft de vis langer goed en behoudt het zijn natuurlijke smaak en vochtigheid. Je kunt het na bereiding nog zeker een dag of 2 eten, mits het gerecht goed is gekoeld. Natuurlijk is het het lekkerste om meteen alles op te eten.

Eenvoudig vis kopen op Onlinevis.nl

Met deze eenvoudige tips kun je optimaal genieten van de verse vis die je online hebt gekocht bij Onlinevis.nl. Onthoud dat het behoud van de versheid van de vis van cruciaal belang is voor het bereiden van heerlijke en gezonde maaltijden voor jou en je dierbaren. Bekijk ons assortiment van hoogwaardige visproducten op Onlinevis.nl en geniet van de beste viservaring, rechtstreeks van de groothandel bij jou thuis bezorgd!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?