Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Hoe moet je gamba's bereiden voor sushi?

Gamba’s worden vaak gebruikt bij verschillende soorten sushi. En met goede reden! Ze zijn namelijk heerlijk in combinatie met rijst en een beetje wasabi als nigiri. Daarnaast zie je gamba’s ook regelmatig voorbij komen in verschillende rollen. Alleen wanneer je gamba’s koopt, zijn deze altijd bevroren en opgerold. Dus hoe komt het dat ze in rollen en op nigiri altijd recht zijn? Daar is dus een manier voor en die laten we hieronder zien! Dus hoe moet je gamba’s bereiden voor de sushi?

Benodigdheden

  • Easy Peel gamba's
  • Saté prikkers
  • Een pan
  • Een scherp mes

Gamba's bereiden voor sushi

Naast zalm en tonijn wil je dus eens een keer gamba’s gebruiken voor bij de sushi. Dat is een uitstekende keuze, alleen de voorbereiding begint wel wat eerder. De gamba’s zijn namelijk een diepvriesproduct en daarom moet je eerst het benodigde aantal gamba’s ontdooien voordat je ze kunt bereiden. Wanneer dat is gebeurd breng je een pan met een laagje water aan de kook. Daarna kun je beginnen met het bereiden van de gamba’s voor sushi.

  1. Voor een mooi geheel van het gerecht kiezen wij voor easy peel gamba’s. Bij sushi zie je vaak dat het staartje nog aan de gamba vast zit en dat is dus het geval bij easy peel gamba’s. Pel wel de rest van de schaal van de gamba’s af aangezien we die niet nodig hebben.
  2. Pak vervolgens de saté prikkers erbij en rijg er per prikker een gamba op waarbij je bij het dikke gedeelte begint. Zorg ervoor dat de gamba zo recht mogelijk op de saté prikker komt. Wanneer de saté prikker te lang is voor de pan, breek je een stuk ervan af. Herhaal dit proces totdat je alle gamba’s hebt gehad.
  3. Nadat je alle gamba’s op de prikkers hebt gedaan, doe je ze in de pan. Je ziet ze in de pan dan heel snel al verkleuren. Haal de gamba’s daarom na ongeveer een minuut uit de pan wanneer ze mooi rood/roze van kleur zijn.
  4. Laat de gamba’s even afkoelen en verwijder vervolgens de saté prikkers eruit. Nu heb je hele mooie gamba’s voor allerlei soorten sushi rollen. Maar wil je deze gamba’s bereiden voor nigiri sushi, dan is er nog een stap nodig om uit te voeren.
  5. Pak er een scherp mes bij en houd een gamba vast met de rugzijde vrij. De Easy Peel gamba’s zijn op de rug al een gedeelte ingesneden zodat de schaal makkelijker te verwijderen is. Snijd vervolgens de rugzijde van de gamba verder in maar niet volledig door. Hierdoor kun je de gamba mooi open vouwen terwijl de buikzijde beide helften met elkaar verbindt.

En dit is hoe je gamba’s moet bereiden voor de verschillende soorten sushi. Het is super simpel en het vergt eigenlijk helemaal niet zoveel tijd. Dus perfect om er zelf eens mee aan de slag te gaan wanneer je zelf sushi wilt maken. Naast nigiri zijn deze heerlijke gamba’s namelijk ook ideaal voor bijvoorbeeld handrollen of uramaki. De gamba’s die wij hebben gebruikt zijn easy peel gamba’s zodat het staartje er nog aan zit bij het serveren van de sushi. Hiermee serveer je de mooiste sushi voor je gasten of gewoon lekker voor jezelf. Klik daarom hieronder voor onze Easy Peel gamba’s van Onlinevis.nl.

Koop hier onze Easy Peel gamba's!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?