Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Gamba's bakken: 2 simpele manieren om dit te doen!

Wanneer je ongepelde gamba’s hebt gebakken, zijn ze echt werkelijk prachtig om te zien. Ze krijgen dan namelijk een hele mooie rode kleur. Dus wanneer het uiterlijk van een gerecht net zo belangrijk is als de smaak, dan zijn  onze ongepelde gamba’s een uitstekende keuze! Alleen hoe moet je ongepelde gamba’s voorbereiden en bakken? Daarvoor zijn twee eenvoudige manieren en die vind je hieronder!

Gamba's bakken in een pan

Ten eerste is het mogelijk om ongepelde gamba’s gewoon in een pan te bakken. Hieronder volgen de stappen die je dan moet nemen.

  1. Verhit een eetlepel olie naar keuze (olijfolie, zonnebloemolie of arachideolie) in een pan op middel hoog vuur.
  2. Wanneer de olie heet is voeg je de gamba’s toe. Deze bak je dan gedurende twee tot drie minuten per kant of totdat ze roze van kleur zijn.
  3. Voor extra smaak is het ook mogelijk om iets toe te voegen zoals knoflook, een gesnipperd uitje, kruiden of een sausje.

Wanneer de gamba’s gaar zijn serveer je ze direct met bijvoorbeeld rijst en groenten. 

Gamba's grillen op de BBQ

Naast ongepelde gamba’s bakken in een pan is het ook mogelijk deze gamba’s te grillen op de barbecue. Hier is net weer een andere manier voor nodig en deze volgt daarom hieronder.

  1. Doe het gewenste aantal ongepelde gamba’s in een kom. Deze besprenkel je vervolgens met olijfolie, knoflook, citroensap, peper, zout of een combinatie hiervan. Houd je nou van wat pittiger eten? Voeg dan bijvoorbeeld ook wat chili flakes toe voor wat extra pittigheid. Meng dit vervolgens door elkaar met je handen.
  2. Zet de kom vervolgens even aan de kant zodat de gamba’s kunnen marineren. 15 minuten is voldoende, maar hoe langer je ze laat staan hoe meer de smaken erin kunnen trekken.
  3. Wanneer de gamba’s gemarineerd zijn, leg je ze op de barbecue en gril je ze ongeveer twee tot drie minuten per kant of totdat ze mooi rood/roze zijn.
  4. Zodra de gamba’s gaar zijn serveer je ze met sneetjes stokbrood, knoflookboter en partjes citroen.

Vanwege de wisselende temperaturen in de barbecue kan de tijd variëren van hoe lang de gamba’s gegrild moeten worden. Dus houd ze in de gaten wanneer je gamba’s op de barbecue hebt om te checken of ze gaar zijn.

Ongepelde gamba’s zijn echt een heerlijk ingrediënt met ook nog een hele mooie uitstraling. Daarnaast kun je eindeloos variëren qua smaken door verschillende kruiden en specerijen te gebruiken. Kortom, met ongepelde gamba’s maak je echt heerlijke gerechten! Wil jij ook eens ongepelde gamba’s proberen? Klik dan hieronder voor onze ongepelde Black Tiger gamba’s!

Koop hier onze ongepelde gamba's!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?