Let's get social
Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro!
Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!
De schol is één van de populairste vissoorten in de Nederlandse keuken. Zo is scholfilet makkelijk te bereiden, mild van smaak en daardoor ideaal voor jong en oud. Of je nu doordeweeks snel iets gezonds op tafel wilt zetten of een feestelijk gerecht maakt in het weekend, scholfilet bakken is altijd een goed idee. Alleen er zijn wel een paar punten waar je op moet letten tijdens het bereiden van scholfilet. Daarom lees je in dit artikel alles wat je moet weten over scholfilet bakken, van voorbereiding tot serveren. Daarnaast vertellen we je wat over de herkomst van deze heerlijke vis.
Voordat je begint met bakken is een goede voorbereiding uiteraard het halve werk. Hierdoor haal je namelijk het meeste uit je verse scholfilet. Zo heb je naast de scholfilet ook wat bloem en kruiden nodig zoals peper en zout. Daarnaast heb je natuurlijk boter en/of olijfolie nodig om uiteindelijk de scholfilet in te bereiden. Eventuele opties die je bij de bereiding kunt toevoegen zijn citroen, peterselie, knoflook of kappertjes.
Nog een goede tip voordat je gaat beginnen met het bakken van de scholfilet is het op kamertemperatuur laten komen. Hiermee voorkom je dat de vis aan de pan blijft plakken en is de garing van de vis gelijkmatiger.
Dan volgen hieronder de stappen om te volgen om zo op een perfecte manier scholfilet zonder vel te bakken.
Tegenwoordig zie je steeds vaker dat mensen minder vet willen gebruiken tijdens het opwarmen van vlees of vis. Zo ook dus bij scholfilet. Dan is het ook gewoon mogelijk om de vis in de oven of airfryer te bereiden. Hieronder vind je hoe je scholfilet moet bereiden in de oven of airfryer.
Bij het bakken van scholfilet zijn er een aantal fouten die vaak voorkomen. Zo is het heel makkelijk om deze vissoort te lang te bakken omdat de vis zo dun is. Hierdoor is de vis snel gaar. Blijf hier dus scherp op anders wordt je lekkere visje droog. Een andere veelvoorkomende fout is dat de vis te nat de pan in gaat. Zorg er dus voor dat je de scholfilets echt goed droog dept.
De volgende twee fouten hebben te maken met te vroeg in de pan en te vroeg op het bord. Wanneer je de scholfilet te vroeg in de pan doet, is de pan nog niet heet genoeg. Hierdoor blijft de vis ook aan de pan plakken. De laatste veelgemaakte fout is dat de scholfilet geen rusttijd krijgt na het bakken. Leg voordat je vis gaat serveren deze eerst voor een minuutje op een stuk keukenpapier. Hierdoor hebben de sappen de tijd om zich te verdelen.
Bij ons koop je verse scholfilet direct van de visafslag. Zowel de scholfilet als de panklare schol is afkomstig van schol gevangen in de Noordzee door vissers die werken volgens de MSC standaarden voor duurzame visserij. Dit betekent dat onze schol geen last heeft van overbevissing en er minimale bijvangst is. Daarnaast gebruiken de vissers verantwoorde vangstmethoden.
Zoals je kunt zien is het bereiden van scholfilet dus helemaal niet moeilijk. Maar ben je nog steeds niet overtuigd om deze vis te kiezen, dan hebben wij nog wel een paar goede redenen. De schol is namelijk een milde zachte witvis die rijk is aan eiwitten. De vis is relatief mager en heeft een fijne structuur. Lekker en gezond dus. Daarnaast bevat een scholfilet nauwelijks graten en past goed bij allerlei smaken en sauzen. Bovendien is schol een duurzame keuze als je kiest voor MSC gecertificeerde vangst.
Het maakt dus niet uit wanneer je vis wilt eten. Onze scholfilet is voor iedere maaltijd een goede keuze. Dus wil jij scholfilet proberen? Klik dan snel hieronder voor onze verse scholfilet!
Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?