Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Top 5 manieren om gerookte makreel te gebruiken!

Het roken van makrelen is één van de meest favoriete manieren voor het bereiden van makreel in Nederland. Hierdoor is de gerookte makreel eigenlijk altijd wel te vinden bij de viswinkel. En met goede reden! Gerookte makreel is namelijk op heel veel manieren te gebruiken in de keuken. Daarom vind je in dit artikel onze top 5 favoriete manieren om gerookte makreel te gebruiken!

Heerlijke eiwitrijke salades

Een salade is natuurlijk een gezond optie voor de lunch. Je krijgt namelijk lekker veel groenten binnen bij deze maaltijd. Alleen zit er verder niet zoveel in een salade. Dus om je gezonde salade wat spannender en bovenal ook nog lekkerder te maken, kun je bijvoorbeeld stukjes gerookte makreel toevoegen.

Met het toevoegen van gerookte makreel aan je salade geef je daar een heerlijke nieuwe smaak aan. Daarnaast voeg je ook nog eens eiwitten en gezonde vetten toe aan je salade. Hierdoor blijft je salade ook heel gezond en geeft deze je langer een vol gevoel. Vervang daarom eens de kip in een Caesar salade voor gerookte makreel om zo een hele nieuwe salade te maken.

Vlees vervangen voor makreel in pasta's

Naast salades, is het ook mogelijk om de kip in pasta’s te vervangen voor gerookte makreel. Hierdoor blijven je pasta’s eiwitrijk, maar geef je weer net een andere twist aan klassieke pastagerechten. Neem bijvoorbeeld nou een pasta gerecht met kip en prei. Normaal is dit al een heerlijk romig gerecht wanneer er crème fraiche bij wordt gebruikt. Maar de heerlijke volle smaak van gerookte makreel past hier ook uitstekend bij.

Lekkere gevulde omeletten maken

Voor de eiwitten hoef je het uiteraard niet aan omeletten toe te voegen, aangezien deze uit eieren bestaan. Maar alleen ei en verschillende soorten groenten in een omelet is natuurlijk niet zo bijzonder. Daarom raden wij aan om dit wel eens te proberen. De heerlijke rooksmaak van de gerookte makreel gaat namelijk onwijs goed samen met prei en paprika.

Een omelet maken is natuurlijk ideaal tijdens het gourmetten. Hiermee maak je namelijk heerlijke mini omeletten in de kleine pannetjes. Liever een omelet maken voor de lunch? Pak dan wat meer van alle ingrediënten om zo een heerlijke grote omelet te maken.

Heerlijk gerookte makreelfilet op brood

Uiteraard is het ook mogelijk om gerookte makreelfilet gewoon lekker simpel op brood te doen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om makkelijk en snel een gezonde lunch op tafel te zetten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld sla, ui, komkommer en tzatziki.

Voor het broodje kun je het ook zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt natuurlijk voor een simpel sneetje bruin brood gaan, maar het is uiteraard ook mogelijk om voor een gezonde volkoren pistolet te gaan.

Zelf gerookte makreelsalade maken

Wat ook heel lekker is op een broodje is een salade van gerookte makreel. Deze is heel makkelijk zelf te maken en daardoor heb je ook de volledige controle over wat er in je eigen gerookte makreelsalade gaat. Daarnaast kun je deze salade op nog meer dingen smeren. De gerookte makreelsalade is namelijk perfect voor op een toastje bij de borrel of in een tortilla wrap als gezonde snack!

Zelf plukken of kant en klare filets gebruiken?

Er zijn dus veel verschillende manieren om gerookte makreel te gebruiken. Dan is nu alleen nog de vraag welke soort gerookte makreelfilet je moet gebruiken voor welk gerecht? Er is namelijk onderscheid tussen twee soorten gerookte makreelfilet. De eerste soort is onze warm gerookte makreelfilet. Hierbij is de makreel eerst gefileerd en daarna zijn de filets dus gepekeld, gedroogd en gerookt. Hierdoor is de bovenkant van de filet ook hard geworden. Deze kant en klare gerookte filets zijn beter om flakes van te maken. Deze flakes zijn dan ideaal voor de salades, pasta’s en omeletten. Even het velletje nog verwijderen en de filets zijn klaar voor gebruik!

De tweede soort is de geplukte makreelfilet. Bij deze manier wordt de gestripte makreel eerst in zijn geheel gerookt. Daarna wordt de makreel als het ware geplukt. Op deze manier krijg je over het algemeen graatloze gerookte makreelfilets en zit er bovendien geen vel meer aan. Hierdoor is de geplukte makreelfilet beter geschikt om te gebruiken voor je eigen gerookte makreelsalade of voor op brood. Dus wil jij heerlijke geplukte makreelfilets eten? Klik dan hieronder voor 2 stuks geplukte makreelfilets!

Koop hier onze geplukte makreelfilets! 

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?