Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Hoe moet je een vinaigrette maken voor Oesters?

Een traditionele vinaigrette is voor veel mensen een essentieel onderdeel bij het eten van oesters. Het is dé perfecte smaakcombinatie. De zure en frisse tonen van de vinaigrette balanceren perfect met de zilte smaak van de verse oesters! Het is ook niets voor niets dat veel restaurants ook een vinagrette bij de oesters serveren.

Bij Onlinevis.nl verkopen we heerlijke verse oesters, alleen niet de vinagrette, dus als je thuis zelf een keer oesters gaat openmaken, is het natuurlijk ook lekker om er een vinaigrette bij te serveren. In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het maken van de perfecte vinaigrette om te serveren bij oesters.

Ingrediënten:

Om een vinaigrette voor oesters te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 eetlepel versgehakte peterselie
  • 1 theelepel dijonmosterd (optioneel)
  • 1/2 kopje extra vierge olijfolie
  • Zwarte peper naar smaak

Stap 1: Bereid de sjalot voor

Begin met het schillen en fijnhakken van de sjalot. Als je de scherpe smaak van rauwe sjalot wilt verzachten, kun je de fijngehakte sjalot enkele minuten in de rode wijnazijn laten marineren voordat je verdergaat.

Stap 2: Maak de basis van de vinaigrette

Meng de rode wijnazijn en het fijngehakte sjalotje. Laat dit mengsel even rusten om de smaken met elkaar te laten vermengen.

Stap 3: Voeg de dijonmosterd toe (optioneel)

In de traditionele versie hoort dijonmosters, maar eerlijkheid gebied te zeggen, het kan ook zonder! Roer desgewenst de dijonmosterd door het azijn-sjalotmengsel. Dijonmosterd voegt niet alleen smaak toe, maar helpt ook de vinaigrette te emulgeren, zodat de olie en azijn goed mengen.

Stap 4: Voeg de olijfolie toe

Terwijl je blijft roeren, voeg je langzaam de extra vierge olijfolie toe. Dit moet geleidelijk gebeuren om een goede emulsie te creëren, zodat de olie en azijn niet van elkaar scheiden.

Stap 5: Breng op smaak

Breng de vinaigrette op smaak met zwarte peper. Proef de vinaigrette en pas de smaak aan naar jouw voorkeur. Je kunt dus spelen met de ingrediënten. Sommigen geven de voorkeur aan een pittige vinaigrette, terwijl anderen de voorkeur geven aan een mildere smaak.

Stap 6: Voeg verse peterselie toe

Meng als laatste de versgehakte peterselie door de vinaigrette. De peterselie voegt een frisse smaak en een mooie groene kleur toe aan de vinaigrette.

Stap 7: Serveer met oesters

Nu is je traditionele vinaigrette klaar om te serveren met verse oesters. Giet de vinaigrette in een klein bakje, met een klein lepeltje erbij, zodat jouw gasten zelf de gewensten hoeveelheid vinaigrette kunnen opscheppen voor over de oesters.

Een extra dimensie aan jouw oesters

Het maken van een traditionele vinaigrette voor oesters is eenvoudig en voegt een heerlijke dimensie toe aan je oesterervaring. Sommige combinaties zijn voor elkaar gemaakt en wij vinden dat dit met oesters en vinaigrette ook zo is! Met slechts een paar ingrediënten kun je een smaakvolle en verfrissende vinaigrette bereiden die perfect samengaat met heerlijke verse zilte oesters. Experimenteer met de verhoudingen en smaken jouw eigen receptuur te krijgen en geniet vooral van je zelfgemaakte vinaigrette bij heerlijke oesters!

Wij verkopen op Onlinevis.nl 2 soorten Oesters!

Koop Umami Oesters! 

Koop Fines de Claires Oesters!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?