Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Welke vis kun je voor sushi gebruiken?

Wanneer we aan sushi denken, wil je eigenlijk maar één ding. En dat is vis. De soorten vis die dan meteen door onze hoofden schieten zijn natuurlijk zalm en tonijn. Alleen er zijn nog veel meer soorten vis die je voor sushi kunt gebruiken. Daarnaast zijn er ook nog schaaldieren die je kunt gebruiken. Welke soorten vis voor sushi je nog meer kunt gebruiken laten we hieronder zien.

Verse vis voor sushi

Als eerste is de verse vis aan de beurt. Want naast zalm en tonijn zijn er namelijk nog meer soorten verse vis die je voor sushi kunt gebruiken. Zo zijn zeebaars en dorade ook hele goede opties om eens een keer te proberen. Deze 2 soorten vis zijn witvis en heel anders dan zalm en tonijn. Daarom kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om citroensap erbij te gebruiken in plaats van sojasaus voor een heerlijke frisse smaak.

De zeebaars en dorade zijn in verschillende soorten sushi te gebruiken. Zorg er hierbij wel voor dat je filets hebt zonder vel. Anders moet je de vel namelijk er nog van af halen. Vervolgens snijd je de filets schuin in dunne plakjes. Deze plakjes zijn dan ideaal voor sashimi of nigiri. Een andere manier om deze soorten vis voor sushi te gebruiken is door ze in stroken te snijden. Op deze manier is de zeebaars of dorade perfect voor sushi rollen zoals maki en uramaki.

Gerookte vis voor sushi

Ook bij de gerookte vis zijn er prima alternatieven om te gebruiken voor sushi in plaats van zalm en tonijn. En hier in Nederland is waarschijnlijk gerookte paling het meest voorkomend. Want naast heel lekker, is het ook nog eens te gebruiken in bijna alle soorten sushi. Snijd bijvoorbeeld eens de gerookte paling filet in dunne stroken om te gebruiken in maki sushi.

Gerookte makreel is ook een hele goede optie voor sushi. Wanneer je deze vis voor bijvoorbeeld nigiri gebruikt, moet je de filets eerst even op de juiste grootte portioneren. Maar wanneer je gerookte makreel voor maki en uramaki wilt gebruiken, is het handiger om het visvlees uit elkaar te trekken en dan gespreid op de nori vellen te leggen.

Nu hebben we van te voren gezegd dat we het over iets anders dan zalm zouden hebben. Maar gerookt is zalm weer heel anders op sushi. Hiervoor kun je zowel koud als warm gerookte zalm gebruiken. De koud gerookte zalm is heerlijk voor op de nigiri. En de warm gerookte zalm is een heerlijke optie voor maki en uramaki.

Schaaldieren voor sushi

Naast vis voor op sushi, zijn schaaldieren ook uitermate geschikt. Vooral de Black Tiger Gamba’s zijn populair voor bij de sushi. Bij nigiri worden de gamba’s eerst even gekookt voordat ze op de rijst gaan. Hierdoor krijgen de gamba’s die mooie felle rode/oranje kleur.

Een andere manier van bereiden is door de gamba’s te frituren. Voor deze bereiding worden de gamba’s eerst recht gemaakt en door een tempura beslag gehaald voordat ze de frituurpan in gaan. Wanneer de gamba’s gefrituurd zijn, worden ze meestal gebruikt voor uramaki. Maar je ziet ze ook wel eens voorbij komen in handrollen genaamd temaki.

In dit artikel hebben we een aantal soorten schaaldieren en vis laten zien die je ook voor sushi kunt gebruiken. Zo zie je maar dat er naast de gebruikelijke zalm en tonijn nog veel meer mogelijk is. Dus wees lekker creatief en ga lekker verschillende soorten vis uitproberen in de keuken.

Bestel hier uw schaaldieren!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?