Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Wat is de bewuste visweek in 2023?

In 2023 wordt in september voor de 9de keer de bewuste visweek gehouden. Deze week staat dan in het teken van duurzame visserij en verantwoord gekweekte vis. Dit initiatief is tot stand gekomen om de consument op de hoogte te brengen van hoe je op een bewuste en verantwoorde manier kunt genieten van vis. Alleen waar gaat de bewuste visweek in 2023 over en wie zijn de initiatiefnemers?

Wie zijn de initiatiefnemers van de bewuste visweek?

Er zijn 2 grote partijen die achter het initiatief van de bewuste visweek zitten. Dit zijn het Marine Stewardship Council (MSC) en het Aquaculture Stewardship Council (ASC). Dit zijn ook de 2 grootste keurmerken op het gebied van de verkoop van vis. In samenwerking met allerlei organisaties zoals onder andere supermarkten, visleveranciers en foodketens organiseren het MSC en ASC al voor de 9de keer de bewuste visweek.

Het Marine Stewardship Council (MSC) is een onafhankelijk keurmerk dat staat voor vis die op een duurzame manier gevangen is. Het doel van dit keurmerk is om de wereldwijde visbestanden gezond te houden. Daarom moet vis die in het wild gevangen is, voldoen aan strenge criteria voordat deze vis het keurmerk mag dragen.

Het Aquaculture Stewardship Council (ASC) heeft dan weer betrekking tot gekweekte vis. Deze organisatie richt zich op het duurzaam kweken van vis. Door vis te kopen met het ASC keurmerk draag je bij aan schonere, gezondere en veiligere gekweekte vis. Daarnaast draag je ook bij aan het behoud en herstel van wilde visbestanden.

De bewuste visweek in 2023

In 2023 is de bewuste visweek van maandag 25 september tot en met zondag 1 oktober. Tijdens deze week staat het thema vis met een hoofdletter V centraal. Het eerste waar je hierbij aan denkt is dan natuurlijk verantwoorde vis. Daar staan het MSC en ASC keurmerk namelijk voor. Maar er is uiteraard meer wat op vis van toepassing is met de hoofdletter V. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voedzaam, veelzijdig en verrukkelijk. Wij blijven het zeggen, want het is ook waar. Vis is hartstikke gezond en ook heel voedzaam. Daarnaast is het natuurlijk ook onwijs lekker en enorm veelzijdig. Met verantwoord gekweekte zalm zijn de mogelijkheden bijvoorbeeld eindeloos!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?