Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Wat zijn coquilles en hoe eet je ze?

Als je op zoek bent naar een heerlijk gerecht dat ook indruk maakt op je gasten, dan zijn Coquilles het overwegen waard om te kopen. Dit schelpdier, ook bekend als de sint-jakobsschelp, wordt vaak geserveerd in high-end restaurants en is geliefd vanwege de heerlijke zachtzoete notige smaak en stevige textuur. Alleen wat zijn coquilles eigenlijk en wat is de beste manier om ze te bereiden?

Wat zijn coquilles?

Coquilles zijn tweekleppige weekdieren die voornamelijk worden gevonden in de noordelijke wateren van de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan. De gehele schelp, waarin het vlees zit, bestaat uit een platte en een ronde schelp die ongeveer 10 tot 15 centimeter breed kan worden. Naast het vlees zit er ook een zakje met oranje kuit in de schelp. Dit heet het koraal van de coquille.

Coquilles in de schaal

De meeste coquilles, die op de Nederlandse markt komen, zijn afkomstig uit het Europese gedeelte van de Atlantische Oceaan of het Noord-Amerikaanse gedeelte van de Stille Oceaan. Hierbij worden er verschillende vangstmethoden gebruikt om ze op te vissen. De methode bepaalt sterk de kwaliteit van de coquilles. Het gebruik van netten is bijvoorbeeld erg efficiënt, maar hierdoor raken de schelpen wel eerder beschadigd. De schelpen worden ook met de hand opgevist. Deze methode resulteert wel in een duurder product, maar de kwaliteit is ook veel hoger omdat de schelpen niet beschadigd zijn.

Hoe kun je het beste coquilles bereiden?

Hoewel coquilles vaak geassocieerd worden met de Franse keuken, worden ze wereldwijd in allerlei gerechten gebruikt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld sushi en stoofpotten. Om de heerlijke maar ook delicate smaak van het vlees te behouden, is de beste manier van coquilles bereiden even kort bakken of grillen. Wil je een krokant randje om de coquille? Dep dan eerst de coquille droog met een keukenpapiertje en voeg de kruiden en specerijen pas toe vlak voordat je de coquilles in de pan doet. Hierdoor krijg je perfect bereide coquilles met een lekker krokante buitenkant en nog een heerlijke zachte binnenkant.

Naast bakken en grillen is het ook mogelijk om coquilles rauw te eten. Daardoor is het ook mogelijk om ze te gebruiken bij bijvoorbeeld sushi of door ze in dunne plakjes te snijden voor carpaccio. Hierbij is het wel belangrijk dat je echt superverse coquilles gebruikt.

Coquilles zijn niet alleen lekker, maar ook heel erg voedzaam. Ze zijn namelijk een goede bron van eiwitten en omega-3 vetzuren die belangrijk zijn voor een gezond hart en hersenfunctie. Bovendien bevatten coquilles veel vitamine B12 en ijzer wat bijdraagt aan een goed functioneren van het lichaam.

Dus als je op zoek bent naar een indrukwekkend gerecht voor je gasten, ga dan voor coquilles! Met hun heerlijke smaak en voedzame eigenschappen maak je namelijk echt iedereen blij. Bij Onlinevis.nl werken wij met dagverse coquilles. Hierdoor krijg je alleen de meest verse coquilles bij je thuis geleverd. Dus wil je echt verse coquilles kopen? Klik dan hieronder voor onze dagverse coquilles!

Koop hier onze verse coquilles!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?