Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Welke soorten bewerkingen van gamba's zijn er?

Wanneer je op zoek bent naar gamba’s heb je de keuze uit een aantal verschillende soorten bewerkingen. Deze bewerkingen houden in in welke mate de gamba’s gepeld zijn. Bij Onlinevis.nl verkopen wij Black Tiger gamba’s en wilde Argentijnse gamba’s die in verschillende mate zijn bewerkt. Deze bewerkingen zijn HOSO, Easy Peel en P&D en hieronder volgt wat deze bewerkingen inhouden.

HOSO gamba's

HOSO gamba’s (Head On, Shell On) zijn gamba’s die nog intact zijn. Dit betekent dat het vlees nog in de schaal zit en dat de kop nog aan het lijf vast zit. Daarom worden HOSO gamba’s ook wel ongepelde gamba’s genoemd. Deze gamba’s worden vaak gezien als het meest smaakvol en vers. Dit komt doordat het vlees nog niet is gepeld en de smaak van het vlees nog niet is blootgesteld aan de open lucht. Ze zijn ook goedkoper dan meer gepelde gamba’s omdat er meer tijd en werk nodig is om de gamba’s gereed te maken voor serveren. HOSO gamba’s zijn erg populair in gerechten waarbij het uiterlijk erg belangrijk is zoals bij gegrilde gerechten waarbij de gamba’s in z’n geheel worden geserveerd.

HLSO gamba's

HLSO gamba’s (Headless, Shell On) worden ook wel easy peel gamba’s genoemd. Dit zijn gamba’s waarbij de kop al verwijderd is, maar de schaal nog intact is. Dit betekent dat het vlees nog in de schaal zit. Deze easy peel gamba’s zijn goedkoper dat helemaal gepelde gamba’s omdat er meer werk nodig is om ze te bereiden. Deze gamba’s worden vooral gebruikt in gerechten waarbij het uiterlijk minder van belang is. Dit zijn bijvoorbeeld pasta’s of salades.

P&D gamba's

P&D gamba’s (Peeled & Deveined) zijn gamba’s waarbij het vlees al is gepeld en verwijderd uit de schaal. Daarnaast zijn ook de kop en alle ingewanden verwijderd. Dit maakt het gemakkelijker om ze te bereiden aangezien je ze niet meer hoeft te bewerken. Dit zijn dus de helemaal gepelde gamba’s. P&D gamba’s worden vaak gebruikt in gerechten waarbij het vlees van de gamba’s centraal staat. Denk hierbij aan bijvoorbeeld pasta’s of poké bowls. Een ander populair gerecht met gepelde gamba’s is Gamba’s pil pil, een heerlijk gerecht met lekker veel knoflook en rode peper. Op Onlinevis.nl verkopen wij 2 soorten gepelde gamba’s. Dit zijn de Black Tiger gamba’s gepeld en de wilde Argentijnse gamba’s gepeld.

Naast de verschillende bewerkingen zijn er ook nog verschillende maten in de gamba’s. De maat die wij verkopen voor al onze soorten gamba’s is uitsluitend de maat 16/20. Alleen wat betekent dit getal? Dit getal staat voor het aantal gamba’s wat in een Engelse pond zit. Dus in het geval van bijvoorbeeld onze gepelde Black Tiger gamba’s zitten er dus 16 tot 20 stuks gamba’s in een Engelse pond. Wil jij dus een keer gamba’s proberen? Dan weet je nu welke soort bewerking je nodig hebt voor welk gerecht. Klik daarom hieronder voor ons assortiment aan schaaldieren waaronder de verschillende gamba’s!

Koop hier jouw gamba's!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?