Let's get social
Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro!
Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!
Eén van de bekendste soorten gamba’s in de culinaire wereld is natuurlijk de Black Tiger gamba. Deze wordt vooral gekweekt in Aziatische landen zoals Bangladesh en India. Maar er is ook nog een wilde soort gamba die qua structuur erg op de Black Tiger gamba lijkt. Deze leeft dan weer wel aan de andere kant van de wereld. Dit is namelijk de Argentijnse gamba. Maar is deze soort net zo lekker als de Black Tiger gamba?
De wilde Argentijnse gamba is een grote soort garnaal die voornamelijk in de koude wateren langs de oostkust van Zuid-Amerika leven. Hier komen ze voor in de zoute kustwateren van Argentinië, Uruguay en Brazilië. Deze gamba’s zijn daar een ware delicatesse en daarom worden ze ook gevangen. Daar gebruiken ze ongeveer dezelfde vangstmethodes voor die in Nederland worden gebruikt voor de garnalen.
De Argentijnse gamba is een van de grotere garnalen soorten. Ze kunnen namelijk wel 20 centimeter lang worden. Net als bij de Black Tiger gamba’s is het vlees in de schaal lekker stevig van structuur. Daarnaast heeft het een licht zoete smaak en is het vlees rijk aan eiwitten en omega-3 vetzuren. Qua uiterlijk lijken de twee soorten ook op elkaar. Alleen de kleur is wel verschillend. Zo heeft de Argentijnse gamba een rode/roze schaal. Het vlees heeft daardoor ook al die kleur. Hierdoor worden de Argentijnse gamba’s heel mooi rood wanneer je ze bakt of grillt.
Zoals gezegd zijn de Argentijnse gamba’s een ware delicatesse. Niet alleen zijn ze een lust voor het oog wanneer je ze bakt of grillt. Ze zijn ook nog eens heel lekker. Het is dus het beste om de gamba’s te bakken of te grillen. Daarnaast is het ook mogelijk om ze te wokken. Bij Onlinevis.nl verkopen we de gepelde Argentijnse gamba’s. Dit betekent dat de kop en schaal verwijdert zijn en dat ze gereed zijn voor de pan.
Voordat je de gamba’s gaat bereiden is het belangrijk om ze eerst te ontdooien. Wanneer ze ontdooit zijn, verhit je wat olie in een pan of wok. Daarna voeg je de Argentijnse gamba’s toe. Bak of wok de gamba’s 2 minuten per kant totdat ze mooi rood/roze van kleur zijn. Hierna zijn ze klaar om te serveren.
De wilde Argentijnse gamba’s zijn heerlijk en daarnaast enorm veelzijdig. Zo zijn ze dus te gebruiken in allerlei wok gerechten en bijvoorbeeld paella. Daarnaast zijn ze perfect voor een surf & turf! Maar zijn ze ook net zo lekker als de Black Tiger gamba? Bij Onlinevis.nl vinden wij van wel! De wilde Argentijnse gamba’s zijn misschien zelfs lekkerder dan de Black Tiger gamba. Wil jij daarom eens deze gerechten proberen met Argentijnse gamba’s? Klik dan hieronder voor onze gepelde wilde gamba’s!
Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?