Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Zelf heerlijke zalmburgers maken doe je zo!

Vandaag gaan we zelf zalmburgers maken. Deze zijn onwijs lekker en natuurlijk even wat anders dan de gewone hamburger. Daarnaast is het ook nog eens heel makkelijk om ze zelf te maken. De vlokkige structuur van het visvlees leent zich ook nog eens uitstekend om burgers van te maken. Daarom hebben wij hier voor jou een heel simpel recept om zelf zalmburgers te maken. Dus steek die handen uit de mauwen en ga aan de slag met ons recept voor heerlijke zalmburgers!

Ingrediënten (voor 5 zalmburgers)

  • 400 gram zalmfilet zonder vel
  • 75 gram panko of paneermeel
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 15 gram verse peterselie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 1 theelepel citroensap
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding van je eigen zalmburgers

Dan is het nu tijd om de handen uit de mauwen te steken en zelf de zalmburgers te maken. Wanneer je de onderstaande stappen volgt krijg je heerlijke zalmburgers perfect voor eens wat anders dan de gewone hamburger.

  1. Als eerste snijd je een aantal ingrediënten fijn. Dit zijn de zalm zonder vel, sjalotje en peterselie. Vervolgens doe je deze ingrediënten in een grote kom om te mixen.
  2. Daarna voeg je de overige ingrediënten toe aan de kom. Hierbij heb je de keuze tussen panko en paneermeel. Bij panko krijg je wel een wat krokantere korst om te burgers. Nadat alles is toegevoegd is het tijd om de handen uit de mauwen te steken en de ingrediënten goed door elkaar te mengen. Blijf dit doen totdat alles goed gemengd is. Vind je het mengsel nog te slap. Dan voeg je nog wat panko of paneermeel toe. Is het mengsel te droog? Dan voeg je nog wat mayonaise toe.
  3. Wanneer het mengsel een mooi geheel is, is het tijd om het mengsel te verdelen in het gewenste aantal burgers. Voor dit mengsel is 5 burgers een mooi aantal. Dus verdeel het mengsel in vijven en vorm er burgers van. Om te voorkomen dat het mengsel erg aan je handen blijft plakken is het een goed idee om je handen een beetje nat te maken met water. Wanneer je de burgers hebt gevormd leg je ze op een bord en dek je ze af met vershoudfolie. Daarna plaats je de zalmburgers nog even een uur in de koelkast voordat je ze gaat bereiden in de pan. Langer mag uiteraard ook.
  4. Dan is het nu tijd om de burgers te bakken. Hierbij verhit je eerst wat olie in een pan op middelhoog vuur. Wanneer de olie heet is voeg je de burgers toe en bak je ze voor 4 minuten per kant. Blijf in de tussentijd zoveel mogelijk van de burgers af zodat ze stevig blijven.
  5. Wanneer de zalmburgers klaar zijn haal je ze uit de pan en dep je ze even droog met wat keukenpapier. Daarna zijn de burgers klaar om te serveren op een heerlijk geroosterd bolletje met wat andere ingrediënten door jezelf samengesteld zoals bijvoorbeeld tomaat en augurk met een lekker burgersausje. Eet smakelijk!

En zo maak je heel makkelijk je eigen zalmburgers! Deze burgers zijn een heerlijke afwisseling voor de normale hamburger om zo meer vis te eten. Daarnaast kun je dit recept ook echt helemaal eigen maken door bijvoorbeeld nog iets anders aan de burgermix toe te voegen zoals stukjes paprika. Ook het samen stellen van de complete burger ben je helemaal vrij in van de keuze van het broodje tot het beleg erop. Dus wil jij eens op een andere manier van de heerlijke smaak van zalm genieten? Probeer dan ons recept om heerlijke zalmburgers te maken!

Koop hier onze zalmfilet! 

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?