Let's get social
Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro!
Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!
Een saus die echt niet mag ontbreken wanneer je verse vis gaat eten is natuurlijk teriyakisaus. Deze Aziatische saus heeft door de sojasaus van zichzelf al een zoute smaak. Hierdoor gaat teriyakisaus onwijs goed samen met vissoorten zoals zalm en tonijn. Perfect dus voor gerechten in bijvoorbeeld een Japanse stijl. Wil jij weten hoe je zelf teriyakisaus kunt maken? Kijk dan snel hieronder voor ons recept voor teriyakisaus wat super snel klaar is!
Teriyakisaus is dus een saus die je eigenlijk vooral in de Japanse keuken tegen komt. De saus kenmerkt zich door zijn donkere kleur en zoute smaak. Hierdoor denkt men vaak dat teriyakisaus eigenlijk gewoon sojasaus is. Sojasaus heeft namelijk precies dezelfde kenmerken. Maar niets is minder waar.
Sojasaus is gewoon puur sojasaus en dat is bij teriyakisaus wel anders. Bij teriyakisaus is sojasaus namelijk alleen een ingrediënt van de saus. Hierdoor heb je de ruimte om te variëren. Dit betekent dat wanneer je zelf teriyakisaus gaat maken, je deze volledig naar eigen smaak kunt maken! Alleen hoe maak je nou eigenlijk zelf teriyakisaus? Dat leggen wij hieronder stap voor stap uit!
Het zelf maken van teriyakisaus is helemaal geen moeilijke opgave. Daarnaast is het ook zo gepiept om deze saus te maken. Hieronder vind je de stappen voor je eigen teriyakisaus plus een ingrediëntenlijst!
Dan vind je hieronder de te volgen stappen om zelf teriyakisaus te maken.
En zo maak je in een handomdraai zelf teriyakisaus. Wil je nou deze saus helemaal naar eigen smaak inrichten, is het uiteraard mogelijk om nog wat ingrediënten toe te voegen zoals bijvoorbeeld fijn gehakte knoflook en/of gember. Wil je een wat pittigere teriyakisaus? Voeg dan wat chili poeder of flakes toe aan het mengsel voor het koken.
Je eigen teriyakisaus is dan te gebruiken bij allerlei Aziatische gerechten. Wat je er ook mee kunt doen is het marineren van vlees of vis. Deze saus is namelijk perfect voor wanneer je tonijn tataki wilt maken. Hierbij schroei je een blok tonijn rondom dicht en daarna doe je de teriyakisaus in de pan. Door de suiker en de hitte gaat de saus karamelliseren en blijft deze plakken aan de tonijn. Na een paar minuten is de tonijn dan gereed voor verdere bereiding.
Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?