Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

De beste manier om tonijn sashimi te snijden

Een populair gerecht uit de Japanse keuken is uiteraard sashimi. Dan is het ook niet zo gek dat je op de kaart van menig Japans restaurant zalm en tonijn sashimi ziet staan. Zelf zijn we bij Onlinevis.nl onwijs fan van dun gesneden plakjes verse vis zoals bijvoorbeeld tonijn. Hierbij is het wel belangrijk dat je bij tonijn AAA sashimi kwaliteit gebruikt. Uiteraard is het bij ons ook mogelijk om gewoon tonijn sashimi te kopen, maar zeg nou zelf. Het is onwijs leuk om zelf tonijn sashimi te snijden. Daarnaast is het ook eigenlijk super simpel. Hiervoor is onze tonijn uitermate geschikt. En de beste manier om tonijn sashimi te snijden vind je hieronder!

Benodigdheden

Welke tonijn heb je nodig voor sashimi?

Wij vinden tonijn sashimi echt een heerlijk gerecht, maar het is wel belangrijk dat je de juiste tonijn gebruikt. Zo zijn de tonijn steaks die te koop zijn in de supermarkt, totaal niet geschikt om tonijn sashimi van te snijden. Het is daarom beter om tonijn te kopen bij een gerenommeerde visleverancier waar je AAA sashimi kwaliteit tonijn kunt kopen.

De term “AAA sashimi kwaliteit” wordt gebruikt om aan te geven of een bepaalde vis geschikt is voor rauwe consumptie. Dit is dus onwijs belangrijk wanneer je tonijn gebruikt voor sushi of sashimi. Wat deze term in feite aangeeft is dat de tonijn onder bepaalde kwaliteitsnormen is behandeld. Zo is de tonijn verwerkt in een gekoelde ruimte en na bewerking volgens bepaalde normen ingevroren geweest om zo parasieten te doden. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier om ons artikel te lezen over AAA sashimi kwaliteit bij tonijn.

Tonijn snijden voor sashimi

Het snijden van tonijn in sashimi is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Alleen waarbij een zalmhaas recht is en het makkelijker is om even grote plakken te snijden, is dat niet het geval bij onze tonijn. Hierbij is het eerst van belang om sashimi plakken van de zijkant te snijden zodat je een mooi recht middenstuk creëert. Daarnaast is het belangrijk dat je echt een scherp mes gebruikt. Hiermee snijd je namelijk mooie recht plakken zonder in het visvlees te hakken. Hierdoor maak je ook minder wilde bewegingen wat het risico verlaagt op ongelukken in de keuken. Dan volgen hieronder de stappen die je doet om zelf tonijn sashimi te snijden.

  1. Voordat je ook maar begint met de vis snijden, was je de handen grondig. Hygiëne is namelijk erg belangrijk bij het bereiden van sushi en sashimi.
  2. Haal vervolgens de tonijn uit de koelkast en haal deze uit de verpakking. Daarna leg je het stuk tonijn op de snijplank en check je de tonijn op eventuele graten.
  3. Het volgende wat je doet is het scherpe mes erbij pakken. Begin daarna met plakken van de zijkant snijden om zo een mooi recht stuk te creëren. Deze plakken zien er wat minder net uit dan de plakken uit het middenstuk, maar zijn wel net zo lekker, dus gooi ze zeker niet weg! Snijd ze ongeveer een halve centimeter dik.
  4. Snijd vervolgens het mooie rechte middenstuk in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Dit herhaal je totdat je het hele stuk tonijn in plakken hebt gesneden.
  5. Als laatste is het tijd om de tonijn sashimi te serveren. Beetje sojasaus en wasabi erbij en eet smakelijk!

En zo snijd je heel makkelijk zelf sashimi van tonijn. Zoals gezegd is het aan te raden om hiervoor tonijn van AAA sashimi kwaliteit te gebruiken. De plakjes tonijn sashimi hiervan zijn dan perfect om te gebruiken bij nigiri sushi of uiteraard gewoon als sashimi. Een andere mogelijkheid is om er tonijn tataki van te maken. Bij deze manier schroei je de tonijn eerst rondom en daarna snijd je de tonijn pas in plakjes. Dus wil jij een beetje Japan in huis halen? Koop dan onze verse tonijn van AAA sashimi kwaliteit!

Koop hier onze verse tonijn! 

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?