Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

De beste manier om sliptong te bakken vind je hier!

Eén van onze meest populaire vissoorten is een heerlijk sliptongetje. De sliptong is de kleine variant van de volwassen vissoort de tong (Solea Solea). De grotere variant heet de zeetong. Beide varianten zijn regelmatig te vinden in de Nederlandse keuken. De tong is een delicate vis die bekend staat om het zachte vlees en subtiele smaak. Door de vis licht in het bloem te wentelen en vervolgens te bakken in een combinatie van boter en olijfolie ontstaat een knapperige buitenkant en een heerlijke zachte en gare binnenkant. Hierdoor komt de natuurlijke smaak van de sliptong beter naar boven. Dit zorgt ervoor dat deze vis een favoriete keuze is tijdens allerlei maaltijden. Alleen wat is nou de beste manier om de sliptong te bakken?

Ingrediënten per portie

Het bakken van sliptong is helemaal geen moeilijke bezigheid. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar het lekkerst is toch wel door de sliptong te bakken in de pan. Daarom vind je hieronder wat je allemaal nodig hebt voor de bereiding in de pan. Daarna volgt een stap-voor-stap gids voor de beste manier om sliptong te bakken in de pan!

  • 3 sliptongen
  • Bloem
  • Peper en zout
  • Boter om te bakken
  • Olijfolie
  • Citroen

Stap voor stap sliptong bakken in de pan

Dan volgt nu onze gids voor de beste manier om sliptong te bakken. Dat is geen moeilijk karwei en al helemaal niet wanneer je een goede voorbereiding treft. Dus volg onze stappen snel om deze heerlijke platvis op tafel te zetten.

  1. Pak de sliptongen erbij en haal ze uit de verpakking. Check of ze goed zijn schoongemaakt en maak ze vervolgens goed droog met wat keukenpapier. Daarna bestrooi je de sliptongen aan beide zijden met peper en zout.
  2. Dan is het tijd om de sliptongen te bakken. Pak er een pan bij die groot genoeg voor alle 3 de sliptongen. Doe vervolgens wat boter en wat olijfolie in de pan en verhit dit. Doordat er olijfolie bij de boter zit, verbrandt de boter minder snel.
  3. Haal voordat je de sliptongen gaat bakken deze door de bloem. Leg de bloem op een diep bord en wentel daar de sliptongen in. Klop daarna het overtollige bloem af en leg daarna de sliptongen voorzichtig in de pan. Daarna bak je de sliptongen, afhankelijk van de dikte, 2 tot 3 minuten per kant. De sliptongen zijn gaar wanneer het visvlees ondoorzichtig is en makkelijk van de graat los komt.
  4. Wanneer de sliptongen gaar zijn, haal je ze uit de pan. Vanuit de pan leg je de gebakken sliptongen om een bord met keukenpapier zodat het overtollige vet eruit geabsorbeerd wordt. Daarna kun je de sliptongen serveren met citroen en heerlijke verse kruiden. Qua garnering kun je alle kanten op met allerlei soorten groenten en heerlijke gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

Met deze manier krijg je heerlijke krokant gebakken sliptongen die los perfect zijn voor een lichte lunch of een heerlijk diner met allerlei bijgerechten. Hierbij kun je dus denken aan gebakken aardappeltjes, maar ook een frisse salade of gestoomde groenten zoals wortelen met tuinerwtjes zijn een uitstekende keuze.

Op deze manier is het trouwens ook mogelijk om een zeetong te bakken. Houd er dan wel rekening mee dat deze wat langer gebakken moet worden aangezien de zeetong een stuk dikker is. Dus wil jij een heerlijk visje serveren die ook nog eens makkelijk en snel te bereiden is? Koop dan snel onze lekkere verse sliptong via de knop hieronder!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?