Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Gebakken baarsfilet met knapperige herfstgroenten

De herfst is het ideale seizoen om onze baarsfilet op tafel te zetten. In deze tijd van het jaar is de vis stevig, fris en op zijn volst van smaak dankzij het koelere water waarin de baars leeft. Baarsfilet heeft een milde, verfijnde smaak die prachtig combineert met de aardse tonen van paddenstoelen en de zoete zachtheid van pompoen, 2 typische herfstgroenten. Dit onwijs lekkere gerecht brengt die smaken samen in een harmonieuze warme maaltijd die perfect past bij kortere dagen en knusse avonden. Licht, gezond en vol karakter. Gebakken baarsfilet met geroosterde pompoen en paddenstoelen is het pure herfstseizoen op je bord.

Ingrediënten voor 2 personen

Hieronder vind je de ingrediënten om dit heerlijke gerecht van gebakken baarsfilet op tafel te zetten. Perfect om met 2 (of met meer) personen van te genieten.

  • 2 baarsfilets (met of zonder vel naar keuze)
  • 300 gr pompoen, in blokjes
  • 200 gr paddenstoelenmix (kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitake)
  • 2 rode uien, in partjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 takje tijm en 1 takje rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • Een klontje roomboter
  • Peper en zout naar smaak
  • Scheutje citroensap
  • Optioneel: verse peterselie voor garnering

Hoe bereid je de baarsfilet met herfstgroenten en paddenstoelen?

Dan begint nu het echte werk. Dat is namelijk het bereiden van dit heerlijke gerecht uiteraard. Daarom vind je hieronder de te volgen stappen om de gebakken baarsfilet op tafel te zetten.

  1. We beginnen het gerecht met het voorbereiden van de groenten. Dit betekent dat je de oven gaat voorverwarmen op 200 graden Celsius en de rode uien gaat snijden in partjes en de knoflook fijn. Daarna meng je de blokjes pompoen, rode ui, knoflook met olijfolie, tijm, rozemarijn en naar smaak peper en zout. Dit spreid je vervolgens uit op een bakplaat met bakpapier en verwarm je het geheel voor 25 minuten tot de pompoen goudbruin en zacht is. Halverwege even husselen.
  2. Snijd daarna de paddenstoelenmix in de gewenste grootte. Verhit daarna een beetje olijfolie in een pan en bak daarna de paddenstoelen op hoog vuur tot ze kleur krijgen en vocht verliezen. Breng daarna op smaak met peper en zout en houd ze warm.
  3. Dan gaan we nu door naar het ingrediënt met de hoofdrol in dit gerecht, de baarsfilet. Dep deze eerst goed droog met keukenpapier en bestrooi ze daarna met peper en zout. Verhit daarna een mengsel van boter en olijfolie in een koekenpan. Wanneer dit mengsel lekker heet is leg je de filets met de huidkant naar beneden in de pan en bak je ze voor 3 tot 4 minuten tot de huid krokant is. Daarna draai je de filets om en bak je ze nog voor 1 minuut op de andere kant. Besprenkel na het bakken de baarsfilets met wat citroensap.
  4. Dan gaan we nu de borden opmaken. Hierbij begin je met het mengen van de geroosterde groenten met de gebakken paddenstoelen. Wanneer je ze goed gemengd hebt, schep je het op de borden. Daarna leg je de gebakken baarsfilet erbovenop. Vervolgens werk je het gerecht af met wat verse peterselie als garnering. Eet smakelijk!

Met dit gerecht haal je de pure smaak van de herfst in huis. Zacht en zoete pompoen met hartige paddenstoelen en perfect gebakken baarsfilet vormen samen een elegante, verwarmende maaltijd. Serveer de vis met een romige aardappelpuree of een geurige risotto met salie voor een extra volle en seizoensgebonden beleving. Of kies voor een lichte salade met geroosterde noten voor een verfijnde lunchvariant. Wat je ook kiest, de baars blijft het stralende middelpunt van het bord. Onze verse baarsfilets zijn nu verkrijgbaar. Verantwoord, vers en ideaal om jouw herfstmenu compleet te maken. Proef het seizoen met de smaak van echte kwaliteit!

Koop hier onze baarsfilet! 

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?