Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Heerlijke gegrilde zeebaars van de BBQ!

Het grillen van zeebaars op de barbecue is een heerlijke manier om deze vissoort te bereiden en een absolute traktatie voor visliefhebbers. Met zijn delicate smaak en stevige textuur is zeebaars namelijk een perfecte keuze om te grillen. Hiermee geniet je dan op een zomerse avond in de achtertuin met vrienden of familie van een gezellige barbecue. Een zeebaars grillen op de barbecue doe je heel eenvoudig in een paar stappen. Wanneer je deze stappen volgt blijft de heerlijke smaak van de vis behouden en krijgt de vis een knapperig korstje. Hiermee zorg je voor een onvergetelijke culinaire ervaring! Lees daarom hieronder verder voor het grillen van zeebaars bij je volgende barbecue.

Ingrediënten (per zeebaars)

  • 1 zeebaars, geschubd en gestript
  • Een scheut olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • Een halve citroen
  • Verse kruiden naar keuze (peterselie, tijm, rozemarijn)
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding van de gegrilde zeebaars

Een zeebaars grillen op de barbecue is een heerlijke manier om deze vis te bereiden. En aan de hand van de volgende stappen lees jij hoe je een zeebaars moet grillen op de barbecue.

  1. Steek de barbecue aan en verwarm deze voor op middelhoog vuur. Terwijl de barbecue opwarmt, pak je er de gestripte zeebaars bij en spoel je deze af. Vervolgens dep je de vis droog met keukenpapier. Je kunt de zeebaars nog eventueel nalopen met deze manier.
  2. Snijd daarna 3 ondiepe sneetjes per zijkant van de zeebaars. Dit helpt de warmte gelijkmatig te verdelen en zorgt ervoor dat de vis niet krom trekt tijdens het grillen. Daarnaast kun je de kruiden, olie en knoflook meer in het visvlees wrijven.
  3. Bestrijk de zeebaars met olijfolie aan beide kanten en aan de binnenkant van de zeebaars. Snijd daarna de knoflook fijn en de citroen in schijfjes. Wrijf dit ook over de zijkanten en in de sneetjes en daarna aan de binnenkant.
  4. Vul vervolgens de buikholte van de zeebaars met de verse kruiden, 2 schijfjes citroen en wat fijn gesneden knoflook.
  5. Plaats de zeebaars in een visklem en plaats de visklem met de vis erin op de barbecue. Met de visklem is het makkelijker om de zeebaars om te keren op de barbecue. Gril de vis gedurende 4 tot 5 minuten per kant om de vis te garen. Dit is wel afhankelijk van de dikte van de zeebaars en de temperatuur van de barbecue dus blijf wel opletten wanneer je vis aan het grillen bent om ervoor te zorgen dat je de vis niet te lang grilt. Anders droogt de vis namelijk uit.
  6. Controleer of de zeebaars gaar is door met een vork in het dikste gedeelte van de vis te prikken. Als de vork er weer makkelijk uit komt en het vlees fel wit is van kleur is de zeebaars gaar en haal je deze van de barbecue. Laat de vis enkele minuten rusten en serveer daarna met eventueel nog wat schijfjes citroen. Eet smakelijk!

Wanneer je deze stappen volgt zet je in een handomdraai heerlijke gegrilde zeebaars van de barbecue op tafel. Dit is echt een heerlijk gerecht om van te genieten met vrienden en familie tijdens die warme zomer avonden. Daarnaast is er ook niet zoveel voorbereiding nodig om dit gerecht te bereiden. De zeebaars van Onlinevis.nl is namelijk al helemaal schoon gemaakt. Dit betekent dat de zeebaars gestript is en de schubben al verwijderd zijn. Dus wil jij genieten van heerlijke gegrilde zeebaars van de barbecue? Koop dan onze verse zeebaars via de link hieronder!

Koop hier onze verse zeebaars!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?