Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Krokante scholfilet met gekaramelliseerde groenten

Ben je op zoek naar een schol recept voor de herfst dat eenvoudig te maken te maken is en vol met smaak zit? Dan is dit gerecht met gepaneerde scholfilet en gekaramelliseerde herfstgroenten precies wat je zoekt. Schol is in het najaar op zijn best. Het visvlees is stevig, mild en lekker zacht van structuur. Hierdoor is het ideaal om te paneren en goudbruin te bakken. In combinatie met geroosterde spruitjes, wortel en witlof uit de oven krijg je een heerlijk gerecht dat warmte en frisheid perfect in balans brengt. Een echte seizoensfavoriet van ons met de pure smaak van verse Noordzee schol.

Ingrediënten voor 2 personen

Hieronder is te zien welke ingrediënten je nodig hebt voor dit heerlijke gerecht van scholfilet met gekaramelliseerde groenten. In dit recept paneren we de scholfilet om deze zo krokant te bakken, maar het is ook mogelijk om de scholfilets zonder te paneren te bakken. Volg dan de stappen in dit artikel om de scholfilets te bakken.

  • 2 verse scholfilets zonder vel
  • 2 el bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 el paneermeel of panko
  • 300 gr spruitjes, gehalveerd
  • 2 wortels, in dunne schijven gesneden
  • 2 stronken witlof, in kwarten gesneden
  • 2 el olijfolie
  • Een klontje boter
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • Peper en zout naar smaak
  • Scheutje citroensap

Wat is de bereidingswijze van de krokante scholfilet met gekaramelliseerde groenten?

En dan is het nu tijd voor het bereiden van het gerecht. Hieronder vind je daarom de te volgen stappen.

  1. Als eerste verwarmen we de oven voor op 200 graden Celsius. Terwijl deze warm wordt meng je de gesneden spruitjes, wortel en witlof met de olijfolie, honing, mosterd en naar smaak peper en zout. ­­­Daarna verdeel je de groenten over een bakplaat en rooster je ze voor 20 tot 25 minuten totdat de groenten goudbruin kleuren en licht gekaramelliseerd zijn.
  2. Terwijl dat in de oven staat, pakken we de verse scholfilets erbij. Deze deppen we eerst droog en daarna halen we deze door het bloem. Vervolgens gaan ze door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel. Druk de laag paneermeel goed aan zodat deze stevig blijft zitten tijdens het bakken.
  3. Dan is het nu tijd om de vis te bakken. Dit doen we door eerst de boter te verhitten in een pan op middelhoog vuur. Daarna bak je de gepaneerde scholfilets 2 tot 3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn en lekker krokant. Besprenkel na het bakken de filets met wat citroensap voor lichtfrisse toets.
  4. Tijd om de borden op te maken. Schep als eerste de geroosterde groenten op de borden en leg daar de krokant gebakken scholfilets bovenop. Serveer vervolgens direct. Maak het gerecht compleet met bijvoorbeeld aardappelpuree, linzensalade of gebakken aardappeltjes met kruiden en een heerlijk sausje.

Met de schol recept in de herfst zet je in een handomdraai een seizoensgerecht vol smaak op tafel. De combinatie van krokant gebakken scholfilet en gekaramelliseerde herfstgroenten brengt warmte, comfort en frisheid samen in één bord. In deze periode is schol van uitzonderlijke kwaliteit. Stevig, fris en dagelijks vers aangevoerd. Wil je thuis de smaak van de herfst proeven? Dan is dit het moment om jouw verse scholfilet te kopen. Ontdek zelf waarom schol dé vis in het najaar bij uitstek is en haal de pure smaak van het herfstseizoen in huis!

Koop hier verse scholfilets! 

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?