Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Onze top 5 manieren om tonijn te bereiden!

Zoals je in ons vorige artikel kon lezen, is de tonijn een zeer geliefde vissoort om te gebruiken in de keuken. De vis wordt niet alleen geprezen om zijn unieke en heerlijke smaak. Maar ook vanwege de vele manieren waarop je tonijn in de keuken kunt gebruiken. Daarom vind je hier onze top 5 van populairste manieren om tonijn te bereiden.

Tonijn grillen

We kijken eerst naar 2 manieren waarbij je de tonijn verwarmt. Hierbij is het wel van belang dat je de tonijn dan niet te lang verwarmt, aangezien de heerlijke smaak anders verloren gaat. Desalniettemin is het grillen van tonijn een populaire manier van bereiden. Dit doe je door eerst olie goed warm te maken in een grillpan en daarna de tonijn rondom dicht schroeien. Doe voordat je de tonijn in de pan doet nog eventueel wat peper en zeezout op de tonijn voor extra smaak. Vervolgens kun je de tonijn op laag vuur nog een minuut per kant verder garen.

Wanneer je tonijn op deze manier grilt, is het vlees van de tonijn nog mooi rood en sappig vanbinnen. Hierdoor heb je dus nog steeds die heerlijke smaak van tonijn met een mooie dicht geschroeide buitenkant.

Tonijnblokjes roerbakken

Een andere manier van tonijn verwarmen is door blokjes tonijn te roerbakken. Met blokjes tonijn maak je namelijk ieder Aziatisch roerbakgerecht echt helemaal af. Daarnaast kun je eindeloos variëren met verschillende soorten groenten en sauzen. Denk hierbij aan groenten zoals paprika, ui, broccoli en sugar snaps en sauzen zoals sojasaus, teriyakisaus of chilisaus.

Voor het roerbakken van de tonijn verhit je wat olie in een wok en daarna bak je de blokjes tonijn heel kort. Daarna haal je de tonijnblokjes weer uit de wok. Vervolgens verhit je opnieuw wat olie om je gekozen groenten en saus te wokken en op het einde voeg je de blokjes tonijn pas weer toe. Daarna serveer je dit heerlijke roerbakgerecht uit met rijst of noedels.

Tonijn rauw eten

Naast tonijn verwarmen is rauwe tonijn serveren ook een populaire manier van bereiden. Persoonlijk vinden wij rauwe tonijn als sushi en sashimi zelfs lekkerder dan bijvoorbeeld gegrilde tonijn. Vooral in Japan wordt veel rauwe tonijn in de vorm van sushi en sashimi gegeten. Daar worden hele vissen geveild voor absurd hoge prijzen. De duurste tonijn ooit verkocht in Japan leverde zelfs omgerekend 2,7 miljoen euro op!

Tonijn is dus een populaire keuze voor sushi en sashimi. De verse tonijn wordt dan in dunne plakjes gesneden en geserveerd als sashimi met bijvoorbeeld sojasaus, wasabi en gember. Als sushi worden plakjes verse tonijn op bolletjes sushirijst gelegd met een klein beetje wasabi. Daarna is het mogelijk om de sushi in sojasaus te dopen voor extra smaak.

Tonijn garen in citrussap

Ceviche is ook een heerlijk gerecht waar verschillende soorten verse vis voor worden gebruikt. Hierbij is tonijn ook een populaire keuze om te gebruiken. Bij het bereiden van een ceviche marineer je eerst plakjes verse tonijn in citrussap zoals bijvoorbeeld limoensap of citroensap. De zuren in het sap ‘garen’ als het ware dan de tonijn. Hierdoor verandert de textuur en smaak van de tonijn. Na het garen voeg je nog gehakte groenten toe zoals ui, tomaten, avocado en/of koriander voor extra smaak!

Tonijn uit blik

De laatste van onze top 5 manieren om tonijn te gebruiken is door tonijn uit blik te gebruiken. Tonijnfilet uit blik is echt super handig om te gebruiken en is een eiwitrijke toevoeging aan allerlei gerechten. Heb je bijvoorbeeld een groene salade voor je neus waar nog wat eiwitten bij moeten? Voeg dan een blik tonijnfilet eraan toe en je maakt je salade niet alleen lekkerder, maar ook rijk aan eiwitten! Naast salades, is ingeblikte tonijn ook goed te gebruiken op broodjes en in pastagerechten.

Dit zijn dus onze top 5 manieren om tonijn te bereiden in verschillende gerechten. Binnen deze manieren is het ook nog mogelijk om eindeloos te variëren om iedere keer weer een uniek gerecht op tafel te zetten. Wanneer je tonijn rauw wilt eten, is het wel van belang dat je voor kwalitatief goede tonijn gaat. Een voorbeeld hiervan is onze AAA sashimi kwaliteit tonijn. AAA betekent namelijk dat de tonijn geschikt is voor rauwe consumptie. Dus wil je zelf sushi of sashimi maken? Koop dan onze tonijn van AAA sashimi kwaliteit!

Koop hier onze tonijn!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?