Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Wat zijn de beste soorten vis voor op de bbq?

In ons vorige artikel hebben wij alles verteld over hoe je vis op de bbq moet bereiden. Hierdoor weet je precies hoe jij lekker een visje op de bbq moet bereiden. Alleen we hebben nog niet verteld over welke soorten vis het beste geschikt zijn voor op de bbq. Daarom volgt hieronder welke vis het beste is voor op de bbq per bereidingswijze.

De beste vis in folie op de bbq

Als eerste kijken we naar het wikkelen van vis in folie. Vis wikkelen in folie is namelijk een veilige manier van vis bereiden op de bbq. Daarnaast is het heel makkelijk om de vis te verplaatsen. Alleen niet iedere vissoort is geschikt voor deze bereidingswijze. Voornamelijk witvis zoals kabeljauw of zeewolf is ideaal om te wikkelen in folie. Deze soorten zijn ook geschikt om vispakketjes mee te maken in aluminiumfolie.

Het beste is om vis zonder vel in folie te wikkelen voor op de bbq. Dus naast de eerder genoemde vissoorten, zijn zeeduivel en zalm zonder vel ook perfect hiervoor. Door vis in folie te wikkelen is er heel veel mogelijk qua variatie. Je kunt namelijk allerlei soorten kruiden en droge marinades toevoegen voor een geweldige smaaksensatie! Denk maar eens aan een pakketje Italiaanse zalm van de bbq met Italiaanse kruiden, cherry tomaatjes en Parmezaanse kaas.

De beste vis voor in visklemmen

Een andere veel voorkomende manier van vis bereiden op de bbq is hele vissen in visklemmen op de grill. Door de vissen in visklemmen te doen, kun je heel makkelijk beide kanten van de vis garen. Alleen niet iedere vissoort past natuurlijk in je visklem. De meeste visklemmen zijn namelijk gemaakt voor een vis tot ongeveer 500 gram.

Een aantal soorten vis die ideaal zijn voor op de bbq in een visklem zijn onze zeebaars, dorade en makreel. Bij ons zijn deze vissoorten via de buikholte gestript en schoongemaakt. Hierdoor is het heel makkelijk om de buikholte te vullen met verschillende soorten kruiden voor een heerlijke smaak. Door de vis in een visklem te doen, blijven de kruiden ook in de vis zitten waardoor de smaken ook echt in het visvlees kunnen trekken.

De beste vis voor op spiesjes

Een manier van bereiding die je minder vaak ziet bij vis is het rijgen op spiesjes zoals bijvoorbeeld kip- of varkenssaté. Dat is zonde, want spiesjes van vis zijn ontzettend lekker! Alleen het bereiden ervan is wel een delicaat proces doordat vis een veel zachtere structuur heeft dan vlees. Je moet daarom dus wel echt vierkante spiesjes en dus geen ronde gebruiken bij het rijgen van de stukken vis. Anders gaat de vis draaien op de spiesjes, waardoor alleen de zwaarste kant van de stukken vis gegrilld wordt.

Er zijn veel soorten vis te gebruiken voor deze manier. Hierbij is het wel belangrijk dat je wel wat dikkere stukken vis gebruikt om de blokken van te snijden. Zo zijn tonijn en zalm zonder vel echt perfect hiervoor. Daarnaast is kabeljauwhaas zonder vel ook uitermate geschikt om te rijgen aan spiesjes voor op de bbq.

Zorg er wel voor dat je alleen maar dezelfde vissoort op een spies doet. De ene vissoort is namelijk eerder gaar dan de andere. Tonijn mag bijvoorbeeld zelfs nog een beetje rauw zijn van binnen! Dus die hoeft eigenlijk maar heel kort op de bbq. Iets wat ook perfect is voor op spiesjes maar eigenlijk helemaal geen vis is, zijn gepelde gamba’s. Gamba’s hoeven namelijk helemaal niet lang op de bbq en ze zijn onwijs lekker!

De beste vis voor op de grill

Als laatste hebben we ook nog vis rechtstreeks op de grill van de bbq grillen. Hierbij heb je de vis dus rechtstreeks op de hittebron en dat vergt dus best wat finesse met bijvoorbeeld het omdraaien. Vis is namelijk wat zachter dan vlees en daardoor moet je voorzichtig zijn met het verplaatsen van de vis, omdat deze anders dan uit elkaar valt. Voor wat extra stevigheid is het handig om dan soorten vis met vel te grillen op de bbq.

Wij hebben verschillende soorten vis die we met vel aanbieden, die geschikt zijn op de bbq. Wat bekende namen hiervan zijn uiteraard zalm en kabeljauw. Alleen wij hebben ook nog een aantal soorten vis voor op de bbq die je misschien niet zo vaak hoort. Denk hierbij aan bijvoorbeeld roodbaars, snoekbaars of zelfs een panklare schol. Een andere optie die perfect is om te grillen op de bbq is een lekkere dikke tonijnsteak. Even besprenkelen met peper en zout en de steak is gereed voor de grill!

Zo zie je maar weer. Er is ontzettend veel mogelijk wanneer je vis op de bbq doet. Hierbij maakt het niet uit welke bereidingswijze je kiest. Er is altijd een visje die daar perfect bij past! Uiteraard is het wel belangrijk dat je voor goede kwaliteit verse vis gaat wanneer je de bbq aan zet. Koop daarom je verse vis bij Onlinevis.nl. Dus steek jij de bbq aan dit weekend? Klik dan hieronder voor onze verse vis voor op de bbq!

Koop hier onze verse vis voor de bbq! 

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?