Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

De zeebaars: waarom is deze vis zo in opkomst?

De zeebaars komen we steeds vaker tegen op plekken zoals restaurants en winkels. Hierdoor kunnen wij steeds vaker genieten van de heerlijke smaak van zeebaars. Dit komt omdat het tegenwoordig het hele jaar door mogelijk is om zeebaars te kopen. Alleen waar komt dat door? Wat voor een vis is de zeebaars en waarom is het zo in opkomst de laatste tijd?

Wat voor een vis is de zeebaars?

De zeebaars is dus flink in populariteit aan het stijgen. Deze vis, ook wel bekend als de Europese zeebaars, is een roofvis die zich voedt met andere vissen, inktvissen, garnalen en krabbetjes. De zeebaars vindt zijn prooi in zijn leefgebied wat de kustwateren van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee zijn. Hier is de zeebaars te vinden van Noorwegen helemaal tot aan de kust van Marokko. Hierdoor is de zeebaars ook te vinden aan de kust in Nederland.

De zeebaars is voor de sportvisser een geweldige uitdaging. Deze vis kan namelijk flink groot worden met een maximale lengte van ongeveer een meter en een gewicht van 10 kilogram, maar de meeste exemplaren worden ongeveer 50 centimeter lang. Daarnaast heeft de zeebaars een gestroomlijnd lichaam waardoor dit roofdier een flink gevecht kan leveren.

Niet alleen bij sportvissers is de zeebaars een populaire vis. Ook op culinair gebied geniet de vis veel interesse. Hierdoor hebben landen rond de Middellandse Zee ervoor gekozen om de zeebaars ook te gaan kweken. Dit zorgt ervoor dat we de zeebaars het hele jaar door kunnen kopen. Zeebaarzen zijn uitermate geschikt voor de kweek. Ze groeien namelijk relatief snel en planten zich ook snel voort.

Waarom is de zeebaars in opkomst?

De zeebaars was altijd een ondergeschoven kindje in vergelijking met bijvoorbeeld zalm en kabeljauw. Maar de laatste tijd is dat steeds meer aan het veranderen. De zeebaars is namelijk in opkomst en is daardoor steeds vaker te zien in menig restaurant. Alleen waar komt dat nou door?

Deze toename in populariteit heeft meerdere redenen. Zo zijn er ontzettend veel mogelijkheden met het bereiden van zeebaars. Hierdoor is de zeebaars ontzettend geliefd bij chefs en thuiskoks. Daarnaast heeft de zeebaars een licht zoete en milde smaak waardoor het een hele toegankelijke vissoort is om te eten wanneer je nog niet zo’n viseter bent. Het vlees bevat daarnaast weinig graten wat natuurlijk altijd fijn is.

Een andere reden is dat men steeds meer bezig is met duurzaamheid. Zowel consumenten als producenten van voedsel zijn zich steeds meer bewust van hun invloed op het milieu. Hierdoor is er een groeiende interesse in hoogwaardige en duurzame ingrediënten en zeebaars past heel goed in dit plaatje. Door de duurzame kweek van Europese zeebaars ontstaat er een gezonde populatie in het wild. Daarnaast wordt de zeebaars in Europa gekweekt waardoor er weinig transport nodig is om verse zeebaars op de Nederlandse markt te krijgen.

De zeebaars is dus enorm in opkomst hier in Nederland. En met goede reden! Naast zijn veelzijdigheid en duurzaamheid is het gewoon een ontzettend lekker visje. De zeebaars wordt gezien als een magere vissoort die rijk is eiwitten en weinig vetten en calorieën bevatten. Hierdoor is zeebaars niet alleen een verantwoorde keuze met betrekking tot duurzaamheid, maar ook voor je gezondheid. Dit maakt het allemaal een uitstekende vervanger wanneer je eens iets anders wilt dan bijvoorbeeld kabeljauw. Wil jij zelf eens zeebaars proberen? Klik dan hieronder om onze zeebaarsfilets te kopen!

Koop hier onze verse zeebaarsfilets!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?