Let's get social
Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro!
Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!
Een te hoog cholesterolgehalte verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Gelukkig kun je met de juiste voeding veel doen om dit risico te verlagen. Vette vis speelt hierin een belangrijke rol. Vissoorten zoals verse en gerookte zalm, haring, makreel en gerookte paling bevatten veel omega 3-vetzuren, die een bewezen positief effect hebben op het cholesterolgehalte in je bloed.
Omega 3-vetzuren in vette vis verlagen het slechte LDL-cholesterol en verhogen het goede HDL-cholesterol. Daarnaast helpen ze ook om het triglyceridengehalte in het bloed te verlagen, wat gunstig is voor de gezondheid van je bloedvaten. Deze vetzuren hebben bovendien een ontstekingsremmende werking en kunnen de bloeddruk verlagen, wat extra bescherming biedt tegen hart- en vaatziekten
Het algemene advies is om minimaal twee keer per week vis te eten om iets te merken van de goede effecten. En het gaat bij voorkeur om vette vis. Voor mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten wordt zelfs geadviseerd om dit nog iets vaker te doen. Twee keer is voor veel Nederlanders al best een opgave zo blijkt uit onderzoek, ondanks dat we als Nederlanders toch best wel van vis houden. Lees hier welke vissoorten er in Nederland het meest worden gegeten. Ook de bereidingswijze is nog wel belangrijk: kies voor grillen, stomen of bakken in olijfolie of boter, in plaats van frituren, om de gezonde vetten te behouden.
Hoewel magere vissoorten zoals kabeljauw, sliptong, snoekbaars en schol minder omega-3 bevatten, zijn ze alsnog een gezonde keuze. Ze bevatten weinig verzadigd vet en zijn rijk aan eiwitten, wat bijdraagt aan een evenwichtige voeding. Je kunt magere vis goed afwisselen met vette vis om gevarieerd te eten en toch je cholesterol onder controle te houden.
Naast het eten van heerlijke vette vis kun je je cholesterol verder verbeteren door onder andere vezelrijke voeding te eten, zoals havermout en peulvruchten. En vette vis is niet alleen goed voor een beter cholesterol, ook is het goed voor de hersenen. Regelmatig bewegen en een gezond gewicht behouden is natuurlijk ook van levensbelang. Door deze aanpassingen in je leefstijl te combineren, werk je effectief aan een gezond cholesterolgehalte en een sterk hart!
Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?