Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Waarom zou je de wilde Sockeye zalm kopen?

Naast gekweekte zalm, hebben wij bij Onlinevis.nl ook een wilde variant in ons assortiment. Dat is de wilde Sockeye zalm. De Sockeye zalm heet ook wel de rode zalm. Deze zalmsoort komt voor in de Stille Oceaan van Alaska tot aan Japan. Qua uiterlijk lijken de Sockeye zalm en de Atlantische zalm best veel op elkaar, maar er zijn ook weldegelijk verschillen. Daarom vind je in dit artikel de verschillen en waarom je eens een keertje wilde Sockeye zalm moet kopen en proeven.

Wat voor een vis is Sockeye?

De Sockeye zalm is dus een vis die afkomstig is uit de Stille Oceaan. Elk jaar trekken, vooral in Canada en Alaska, miljoenen van deze zalmen de rivieren op om te paaien. Hier is het een populaire vissoort voor sportvissers vanwege zijn uitdagende gevecht tijdens het vangen.

Deze jaarlijkse migratie van de oceaan de rivieren op, staat ook wel bekend als de salmon run. De trek begint meestal in de late zomer of vroege herfst en is uiteraard belangrijk voor de voortplanting van onder andere de Sockeye zalm, maar ook voor veel gemeenschappen langs de westkust van Canada en Alaska. Naast een belangrijke voedingsbron. Is de verkoop van wilde Sockeye zalm ook een belangrijke inkomstenbron voor deze gemeenschappen.

Verschillen met de gekweekte Atlantische zalm

Ondanks dat de Sockeye zalm en de Atlantische zalm qua uiterlijk op elkaar lijken, zijn er weldegelijk verschillen. Zo staat de Sockeye zalm bekend om zijn felrode vlees, terwijl het vlees van de gekweekte Atlantische zalm meer oranje/roze is. Dit komt doordat het voedingspatroon van de wilde Sockeye zalm rijk is aan het antioxidant, astaxanthine. Dit is een natuurlijke kleurstof die dus zorgt voor die mooie rode kleur.

Naast de kleur zitten er ook nog verschillen binnen in het vlees. Het vlees van de wilde Sockeye zalm is bijvoorbeeld magerder dan dat van de gekweekte zalm. Het is rijker aan eiwitten en bevat minder vetten. Daarnaast bevat het vlees van de Sockeye zalm meer mineralen zoals zink magnesium en ijzer. 

Waarom de Sockeye zalm kopen?

Je hebt misschien tot nu toe altijd de gekweekte zalm gehad, maar misschien ben je na het lezen hiervan toch wel benieuwd geworden naar deze wilde soort zalm. Bij Onlinevis.nl zeggen we dat je de wilde Sockeye zalm zeker een keer moet proberen, want het is een hele populaire vis op culinair gebied. Het stevige en mooie rode vlees heeft namelijk rijke en robuuste smaak. Daarnaast is het een uitstekende bron van eiwitten, omega-3 vetzuren en vitamine D en B12. Het is dus een gezonde voedingskeuze met vele voordelen voor je gezondheid. 

De filet van wilde Sockeye Zalm

Met het oog op duurzaamheid en het behoud van de populatie Sockeye zalm is de visserij erop erg gecontroleerd. Heel veel visserijbedrijven hebben certificeringen gekregen van organisaties zoals het Marine Stewardship Council (MSC). Deze bedrijven mogen het MSC keurmerk dragen vanwege hun inzet voor duurzame visserijpraktijken waardoor de populatie Sockeye zalm gezond blijft. Daarom kunt u bij ons Sockeye zalm kopen met het MSC keurmerk. Ondanks dat het visseizoen op Sockeye zalm meestal van juni tot september loopt, is deze zalm het hele jaar door beschikbaar. Dit komt doordat het diepgevroren bij ons aankomt en zo ook bij je wordt aangeleverd. Hierdoor kun je het hele jaar door genieten van de heerlijke smaak van Sockeye zalm! Klik daarom hieronder om onze Sockeye zalm te kopen!

Koop hier onze wilde Sockeye zalm!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?