Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis! · Gratis verzending boven de 75 euro! 

Voor 23:59 uur besteld? Volgende dag in huis!

Welke soorten vis zijn in juni goed om te eten?

Als het voorjaar haar intrede doet, verandert het aanbod aan verse vis. Seizoensvis eten is goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu en de gezondheid. In dit artikel ontdek je welke vissoorten in juni op hun best zijn — en waarom het slim is om juist nu deze soorten te kopen of bestellen.

Meebewegen met de seizoenen

Het is altijd een goed idee om vooral te eten wat de natuur beschikbaar heeft. Daarom zijn seizoensproducten ook erg populair, denk aan asperges of aardbeien. Ze zijn op hun best qua smaak en prijs op bepaalde momenten in het jaar. Ook bij vis is dat het geval, maar daar is minder over bekend. Welke vis je moeten eten in juni? Daar hebben we een lijstje van gemaakt.

Hieronder vind je een overzicht van vissoorten die in juni volop verkrijgbaar zijn, verser zijn en vaak duurzamer kunnen worden gevangen.

1. Makreel - vers of gerookt

Waarom nu? Juni is het begin van het makreelseizoen in Noord-Europa.
Pluspunten: Rijk aan omega 3, vette vis (wat onder andere heel goed is voor je cholesterol), betaalbaar en veelzijdig.
Lekker: Gerookt, gegrild of als makreelsalade.

Bekijk hier al onze producten met makreel 

2. Haring (Hollandse Nieuwe)

Waarom nu? De traditionele start van het haringseizoen is altijd in juni. Met smart wachten we als Nederlanders op de gezonde Hollandse Nieuwe. Naast zoute haring is er ook zure haring en zelfs gedroogde haring.
Pluspunten: Delicaat van smaak, gezond vetgehalte.
Lekker: Rauw met uitjes, op een broodje, of als borrelhapje.

3. Tong

Waarom nu? Platvis als verse sliptong is richting de zomermaanden vaak beter beschikbaar.
Pluspunten: Fijn van smaak, luxe vis, maar relatief betaalbaar rond deze tijd indien vangsten goed zijn. Geen kuit meer.
Lekker: Gebakken in boter of met citroen en kappertjes.

4. Roodbaars (wild gevangen)

Waarom nu? In juni is wilde roodbaars over het algemeen beter beschikbaar, maar elk jaar is weer anders, het blijft een natuurproduct.
Pluspunten: Mager, hele smaakvolle vis.
Lekker: Kort grillen op de barbecue of bakken in de pan. Hele vis op de barbecue of in de oven. Lees hier de beste manieren om Roodbaarsfilet te bereiden.

5. Forelletjes

Waarom nu? Er wordt naar schatting 1.000.000 ton regenboogforel gekweekt per jaar, veel in Europese kwekerijen en op duurzame wijze, er is genoeg voorradig.
Pluspunten: Licht, mager en veelzijdig.
Lekker: Om te roken of heel gestript op de barbecue met citroen en dille.

Bestel seizoensvis online: vers bij je thuisbezorgd

Geen tijd om naar de visboer te gaan? Bij Onlinevis.nl bestel je makkelijk verse seizoensvis zoals makreel, forel en haring. We leveren gekoeld, snel en goed verpakt, zodat ook op de warmere dagen de visjes vers worden bezorgd!

Pssstt... jouw eerste bestelling met 5% korting?